WTA
Στο Top 10 η Vondrousova, έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova © AELTC
tn team Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 - 9:32

Η Marketa Vondrousova "αναρριχηκε" στο Νο.10 του κόσμου από το Νο.42 και έγινε το νέο μέλος του Top 10 της WTA. Έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη, που παραμένει στο Top 10.

Η Vondrousova ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Wimbledon και σήμερα άφησε πίσω της 32 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, για να βρεθεί από το Νο.42 στο Νο.10 του κόσμου. Η 24χρονη Τσέχα μπήκε για 1η φορά στην καριέρα της στο Top 10, ενώ βελτίωσε το προηγούμενο career high της κατά 6 θέσεις.

Στην κορυφή του κόσμου παρέμεινε η Iga Swiatek, η οποία για μια ακόμα εβδομάδα απειλήθηκε άμεσα, με την Aryna Sabalenka να φτάνει ένα σετ μακριά από το να την ρίξει από το Νο.1 στο Wimbledon! Δεν τα κατάφερε τελικά, αλλά πλησίασε κι άλλο η Λευκορωσίδα, η οποία πλέον υπολείπεται 470 βαθμών της Swiatek.

Στο Νο.3 του κόσμου και πολύ πίσω από τους δυο πρώτες βρίσκεται η Elena Rybakina, την οποία ακολουθεί στο Νο.4 η Jessica Pegula. H Caroline Garcia συμπληρώνει την πρώτη 5άδα, με την Ons Jabeur να βρίσκεται στο Νο.6, την Coco Gauff στο Νο.7 και την Petra Kvitova στο Νο.8.

Η Kvitova κέρδισε μια θέση από τη Μαρία Σάκκαρη, που αντίθετα έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.9. Η Σάκκαρη βεβαίως διατηρείται στο Top 10, απ' όπου δεν έχει απουσιάσει ούτε μια εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και έκανε το ντεμπούτο της στη 10άδα.

Μετά και την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon, η Elina Svitolina πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή άνοδο 49 θέσεων και βρέθηκε στο Νο.27 του κόσμου σήμερα.

Η Anna Blinkova κέρδισε 3 θέσεις και βελτίωσε το career high της στο Νο.37, ενώ μια άλλη Ρωσίδα, η μόλις 16χρονη Mirra Andreeva, άφησε πίσω της 36 θέσεις και πραγματοποίησε μια άκρως εντυπωσιακή πρώτη είσοδο στο Top 100, φτάνοντας στο Νο.66 του κόσμου!

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots