WTA
Swiatek: Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση και τελικός στη Μαδρίτη (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 - 1:33

Ακόμα μια αριστουργηματική εμφάνιση πραγματοποίησε η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε με 6-1, 6-1 τη Veronika Kudermetova και πήρε μια άνετη πρόκριση για τον τελικό της Μαδρίτης.


Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε από το Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης η Iga Swiatek, που συνέτριψε τη Veronika Kudermetova με 6-1, 6-1 και πήρε μέσα σε 79 λεπτά την πρόκριση για τον τελικό του Madrid Open.

Η Swiatek έχει ανεβάσει στροφές τη δεύτερη εβδομάδα στο 1000άρι της Μαδρίτης και αυτή ήταν η δεύτερη τόσο επιβλητική νίκη της στη σειρά, αφού προχθές είχε κερδίσει την Petra Martic με 6-0, 6-3.

Σήμερα, απέναντι στην Kudermetova, η 21χρονη Πολωνή κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς της από την αρχή έως το τέλος, σβήνοντας και τις 5 ευκαιρίες που είχε για break η Ρωσίδα, ενώ "έσπασε" το σερβίς της αντίπαλής της 5 φορές συνολικά, αξιοποιώντας τα 5 από τα 12 break points που είχε στο ματς.

Για ένα ακόμα τουρνουά οι δυο κορυφαίες του κόσμου, η Swiatek και η Sabalenka, θα αναμετρηθούν σε έναν τελικό. Θυμίζουμε πως είχαν παίξει και στον τελικό της Στουτγκάρδης πριν από 2 εβδομάδες, με την Πολωνή να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ.

Συνολικά θα είναι η 8η συνάντησή τους στο tour, με την Swiatek να προηγείται με 5-2 στις νίκες, ενώ στο χώμα παραμένει αήττητη η Swiatek, έχοντας κερδίσει και τις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους (3-0).

Για τη Swiatek αυτός θα είναι ο 17ος τελικός καριέρας, με την 22χρονη Πολωνή να διεκδικεί τον 14ο τίτλο στην καριέρα της (13-3), 7ο στο χώμα και 6ο σε τουρνουά της σειράς WTA 1000.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots