WTA
Στο Νο.9 η Σάκκαρη, χωρίς αλλαγές η 10άδα

 
Στο Νο.9 η Σάκκαρη, χωρίς αλλαγές η 10άδα
tn team Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 - 10:56

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, με το Top 10 να μένει αναλλοίωτο.

Ακόμα μια εβδομάδα στο Top 10 έχει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν επηρεάστηκε από τον πρόωρο αποκλεισμό της στην Στουτγκάρδη και διατηρήθηκε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ούτε στην κορυφή άλλαξε κάτι, αφού οι Iga Swiatek και Aryna Sabalenka έκαναν ακριβώς τις ίδιες πορείες με πέρσι στην Στουτγκάρδη, με την πρώτη να είναι πρωταθλήτρια και τη δεύτερη φιναλίστ. Έτσι, η Πολωνή διατήρησε τη διαφορά των 2.084 βαθμών που είχε με τη Λευκορωσίδα, που είναι πάντως αρκετά μειωμένη σε σχέση με πριν λιγες εβδομάδες.

Στο Νο.3 βρίσκεται η Jessica Pegula και στο Νο.4 η Ons Jabeur. H Caroline Garcia βρίσκεται στο Νο.5 και η Coco Gauff στο Νο.6, με την Elena Rybakina να είναι στην 7η θέση και την Daria Kasatkina στην 8η. Πίσω από τη Σάκκαρη, συμπληρώνει την πρώτη 10άδα η Petra Kvitova.

Ούτε στο Top 20 είχαμε μεγάλες αλλαγές, με την Karolina Pliskova να κερδίζει 2 θέσεις μετά την καλή εβδομάδα που είχε στην Στουτγκάρδη και να ανεβαίνει στο Νο.15. Στο Νο.17 ανέβηκε η Ekaterina Alexandrova, που κέρδισε μια θέση.

Τρεις παίκτριες βελτίωσαν τα career high τους στο Top 50. Η Bernarda Pera κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.32, η Marta Kostyuk δυο και ανέβκε στο Νο.36, ενώ μια θέση κέρδισε και η Varvara Gracheva, που βρέθηκε στο Νο.43.

Μετά την κατάκτηση στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων του Oeiras, η Danka Kovinic κέρδισε 15 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.57 του κόσμου, 11 θέσεις χαμηλότερα από το προσωπικό της ρεκόρ.

Σημαντικές ανόδους μετά από καλές πορείες είχαν δυο ακόμα παίκτριες στο Top 100. H 21χρονη Peyton Stearns από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κέρδισε 17 θέσεις μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό στο τουρνουά του Τσάρλεστον και ανέβηκε στο Νο.72 του κόσμου, για 1η φορά στην καριέρα της. Νέο ρεκόρ και για την Rebeka Masarova, που άφησε πίσω της 19 θέσεις μετά την πορεία της ως τον τελικό του Oeiras και ανέβηκε στο Νο.74.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots