WTA
Νικηφόρα επιστροφή για τη Swiatek στην Στουτγκάρδη (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 20:04

Περισσότερο από ένα μήνα μετά τον τελευταίο της αγώνα, η Iga Swiatek έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν απώλεσε σετ από την Qinwen Zheng, στην πρεμιέρα της στο Porsche Tennis Grand Prix της Στουτγκάρδης.

Παρόλο που είχε μείνει εκτός γηπέδων για περισσότερο από έναν μήνα, η Iga Swiatek δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στη σημερινή της πρεμιέρα στην Στουτγκάρδη, κερδίζοντας την Qinwen Zheng με 6-1, 6-4.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και η 21χρονη Πολωνή, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία κέρδισε τα 8 από τα 9 πρώτα games της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 6-1, 2-0. Η Zheng κατάφερε να επιστρέψει στο 2ο σετ προσωρινά, μετατρέποντας το 4-2 σε 4-4, ψύχραιμα όμως η Swiatek έκανε νέο break και "σφράγισε" τη νίκη της στο 10ο game του 2ου σετ, έπειτα από 1 ώρα και 26 λεπτά στο court.

Η Στουτγκάρδη είναι ένας από τους πολλούς τίτλους που έχει να υπερασπιστεί το 2023 η Swiatek, η οποία έκανε καλό ξεκίνημα και αύριο θα παίξει με την Karolina Pliskova για τα προημιτελικά.

Η Pliskova, μετά τη νίκη της επί της Μαρίας Σάκκαρη στον 1ο γύρο, κέρδισε και την Donna Vekic σήμερα, έπειτα από μάχη 2,5 ωρών, με 6-2, 6-7 (5), 7-6 (5).

Στην καλύτερη 8άδα μπήκε και η Paula Badosa, που κέρδισε εύκολα την συμπατριώτισσά της, Cristina Bucsa, με 6-1, 6-2. Στα προημιτελικά η Badosa θα αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka, που κέρδισε από χθες την Barbora Krejcikova με 6-2, 6-3.

Τέλος, εκτός προημιτελικών έμεινε η Coco Gauff, η οποία γνώρισε την ήττα από την Anastasia Potapova με 6-2, 6-3. Η Potapova θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Caroline Garcia, που νίκησε την Tatjana Maria με 7-6 (5), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots