WTA
Χωρίς πρόβλημα στην 4άδα η Swiatek (vid)

 
Χωρίς πρόβλημα στην 4άδα η Swiatek (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 - 0:43

Μια ακόμα άνετη νίκη πανηγύρισε η Iga Swiatek στο Indian Wells, για να πλησιάσει ένα βήμα πιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου της.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου απώλεσε μόλις 5 games από τη Sorana Cirstea, την οποία κέρδισε με 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 22 λεπτά.

Η 21χρονη Πολωνή δεν αντιμετώπισε ούτε σήμερα προβλήματα, απέναντι σε μια Cirstea που έκανε πολύ καλό τουρνουά στο Indian Wells.

Η Swiatek κέρδισε τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους του αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, με την Cirstea να απαντάει προσωρινά και να κερδίσει δυο πολύ κλειστά games, στα οποία η Swiatek είχε ευκαιρίες για να τα κερδίσει, ισοφαρίζοντας έτσι σε 2-2.

Δεν πτόησε αυτό την Swiatek, που έδειξε τα δόντια της κερδίζοντας 8 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 6-2, 4-0 και να απλουστεύσει πολύ τα πράγματα. Το μόνο που κατάφερε η Ρουμάνα ήταν να μειώσει σε 4-2 και σε 5-3, πριν η Swiatek κλείσει το ματς στο σερβίς της για το 6-3.

Αυτή ήταν η 16η φετινή νίκη της Swiatek σε 19 αναμετρήσεις στη φετινή χρονιά (16-3), με την Πολωνή να πλησιάζει όλο και περισσότερο στον 2ο διαδοχικό τίτλο της στο Indian Wells.

Η Swiatek θα παίξει στα ημιτελικά με την Elena Rybakina, που νωρίτερα κέρδισε την Karolina Muchova με 7-6 (4), 2-6, 6-4.

Θα είναι η 3η τους συνάντηση στο tour, με την Swiatek να είχε κερδίσει την πρώτη στην Τσεχία τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά τη Rybakina να είναι η νικήτρια στην πιο πρόσφατη, φέτος στον 4ο γύρο του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots