WTA
Σάκκαρη: Όλα τα σενάρια για το WTA Finals

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 19:35

Ανανεώθηκε σήμερα η κατάταξη του Race και μόλις ένα τουρνουά απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν της WTA, το 1000άρι της Γουαδαλαχάρα, όπου θα κριθούν τα πάντα για το WTA Finals. Η Μαρία Σάκκαρη θα έχει δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη αποστολή. Αναλυτικά όλα τα σενάρια που μπορούν να τη στείλουν στο Τέξας.

Η Σάκκαρη θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στη Γουαδαλαχάρα, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στο WTA Finals, για 2η διαδοχική χρονιά στην καριέρα της. Δεν κάνει και την καλύτερη χρονιά η Ελληνίδα τενίστρια, με την τρομερή περσινή της σεζόν φυσικά να την επισκιάζει, αφού δεν είναι ούτε μια κακή σεζόν. Κάποιες καλές πορείες της μέχρι τους τελικούς της Αγίας Πετρούπολης, του Indian Wells και της Πάρμα, καθώς και οι πορείες της μέχρι τα ημιτελικά της Ντόχα και του Βερολίνου, της επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να είναι μια από τις 6 βασικές διεκδικήτριες, για τα 5 εισιτήρια που απομένουν για να συμπληρωθεί οι τελική 8άδα του φετινού WTA Finals.

Η Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο.9 του Race, έχοντας 69 λιγότερους βαθμούς από το Νο.8 και τη Veronika Kudermetova. Είναι μια από τις παίκτριες που κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια, ενώ η κλήρωση φαίνεται πως ξεκαθαρίζει τα πράγματα από νωρίς, αφού Σάκκαρη και Kudermetova θα παίξουν μεταξύ τους στα προημιτελικά, αν κερδίσουν τις δυο πρώτες αναμετρήσεις τους στη Γουαδαλαχάρα.

Τι χρειάζεται η Σάκκαρη για να προκριθεί στο WTA Finals:

  • Πρόκριση στον τελικό της Γουαδαλαχάρα
  • Πρόκριση στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, εφόσον δεν φτάσουν στον τελικό οι Badosa, Bencic, Keys και δεν κερδίσουν τον τίτλο οι Collins, Haddad Maia και Kvitova.
  • Πρόκριση στα προημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, εφόσον δεν φτάσει στα προημιτελικά η Kudermetova, δεν φτάσουν στον τελικό οι Badosa, Bencic, Keys, Collins και δεν κερδίσουν τον τίτλο οι Haddad Maia, Kvitova, Alexandrova, Ostapenko, Krejcikova.
  • Πρόκριση στον 3ο γύρο, εφόσον η Kudermetova δεν κερδίσει κανέναν αγώνα, δεν φτάσουν στα ημιτελικά οι Badosa, Bencic, Keys, δεν φτάσει στον τελικό η Collins, δεν κερδίσει το τρόπαιο καμιά από τις Haddad Maia, Kvitova, Alexandrova, Ostapenko, Krejcikova, Rybakina ή Samsonova.

Ως εκ τούτου, η Σάκκαρη θα χρειαστεί σε πρώτη φάση να κερδίσει τουλάχιστον τον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Marta Kostyuk και Aliaksandra Sasnovich.

Η κλήρωση της Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα:

  • 1ος γύρος: bye
  • 2ος γύρος: Kostyuk/Sasnovich
  • 3ος γύρος: Collins
  • Προημιτελικά: Kudermetova
  • Ημιτελικά: Kasatkina/Sabalenka
  • Τελικός: Badosa/Gauff/Pegula/Garcia

Θυμίζουμε πως μαθηματικά μόνο 3 παίκτριες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο WTA Finals του Τέξας: οι Iga Swiatek, Ons Jabeur και Jessica Pegula. Από αυτές, μόνο η Pegula βρίσκεται στη Γουαδαλαχάρα.

Πάρα πολύ κοντά στο πρώτο της WTA Finals είναι η Coco Gauff, που πιθανότατα θα προκριθεί ακόμα και αν δεν πετύχει άλλη νίκη, ενώ με μια νίκη στη Γουαδαλαχάρα θα πάρει και μαθηματικά το 4ο εισιτήριο.

Πολύ κοντά βρίσκονται και οι Aryna Sabalenka, Caroline Garcia  και Daria Kasatkina. Η Sabalenka εξασφαλίζει μαθηματικά την είσοδό της στο Τέξας με πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ οι Garcia και Kasatkina με πρόκριση στα ημιτελικά. Βέβαια,  αν αμφότερες μπουν στα προημιτελικά θα είναι πολύ δύσκολο να μείνουν εκτός, ενώ έχουν καλές πιθανότητες ακόμα και αν κερδίσουν μόνο ένα παιχνίδι στη Γουαδαλαχάρα.

Ακολουθεί η Kudermetova, η οποία χρειάζεται πρόκριση στον τελικό για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση, ενώ θα κάνει αποφασιστικό βήμα αν προκριθεί στα ημιτελικά, αλλά σ' αυτό το σενάριο δεν θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο μια από τις Badosa, Bencic, Keys και Collins, ώστε να τις κρατήσει όλες πίσω της. Όπως και η Σάκκαρη, η Kudermetova θα έχει πιθανότητες πρόκρισης ακόμα και αν αποκλειστεί νωρίς στη Γουαδαλαχάρα, ωστόσο θα μπει σε ειδικές καταστάσεις.

Τέλος, μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης έχουν άλλες 11 παίκτριες που βρίσκονται κάτω από τη Σάκκαρη στην κατάταξη. Η Badosa, η Bencic, η Keys και η Collins είναι οι μόνες που θεωρητικά έχουν την τύχη στα δικά τους χέρια, αφού αν κατακτήσουν τον τίτλο θα μπουν στο Finals. Οι Badosa, Bencic και Keys ξεκινούν πάντως να έχουν μαθηματικές ελπίδες αν μπουν στα ημιτελικά, ενώ η Collins πρέπει να μπει στον τελικό για να ελπίζει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αποκλείονται αυτόματα από το Race.

Όσο για τις Haddad Maia, Kvitova, Alexandrova, Ostapenko, Krejcikova, Rybakina και Samsonova, διατηρούν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, αλλά μόνο αν κατακτήσουν τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα και παράλληλα επωφεληθούν από συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Δείτε αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί το Race

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots