WTA
H Rus στο δρόμο της Σάκκαρη

 
H Rus στο δρόμο της Σάκκαρη
tn team Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:11

Την Arantxa Rus θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Emilia-Romagna Open στην Πάρμα η Μαρία Σάκκαρη.

Η Rus, Νο.114 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε στη σημερινή της πρεμιέρα στο 250άρι της Πάρμας την Panna Udvardy με 7-5, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Emilia-Romagna Open, όπου περίμενε η Μαρία Σάκκαρη.

Η 31χρονη Ολλανδέζα τενίστρια, η οποία είναι πολύ έμπειρη και λατρεύει τις χωμάτινες επιφάνειες, απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-0 στο 1ο σετ, όμως παρέμεινε ψύχραιμη όταν ισοφαρίστηκε σε 5-5, για να κερδίσει τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους του σετ και να το κατακτήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω της, διατηρώντας τον έλεγχο έως και το τέλος του παιχνιδιού, για να "σφραγίσει" τη νίκη της στο 9ο game του σετ, έπειτα από ακριβώς 2 ώρες αγώνα.

Η Σάκκαρη, η οποία κέρδισε χθες στα 3 σετ την Kateryna Baindl, στον πρώτο αγώνα που έπαιξε στο χώμα μετά από το Roland Garros, έχει μια πολύ καλή παράδοση απέναντι στην Rus, την οποία έχει κερδίσει και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους, χωρίς να απωλέσει σετ.

Οι δυο τελευταίες ήταν το 2021 και την είχε κερδιει επιβλητικά, στο Μαϊάμι με 6-2, 6-3 και στο Wimbledon με 6-1, 6-1. Στην άλλη αναμέτρηση και μοναδική που έχουν παίξει στο χώμα, την είχε κερδίσει με 6-3, 7-6 (6) στα προημιτελικά της Κωνσταντινούπολης το 2018.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots