WTA
Επέστρεψε στο Top 20 η Garcia - στο Νο.3 η Σάκκαρη

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 12:52

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της προηγούμενης εβδομάδας, Caroline Garcia, κέρδισε 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA σήμερα και επέστρεψε στο Top 20 μετά από 3,5 χρόνια. Διατηρήθηκε στο Νο.3 του κόσμου η Μαρία Σάκκαρη.

18 θέσεις άφησε πίσω της η Caroline Garcia, η οποία μετά και την κατάκτηση του Western & Southern Open στο Σινσινάτι σκαρφάλωσε στο Νο.17, επιστρέφοντας για 1η φορά στο Top 20 από τον Μάρτιο του 2019.

Στο Top 10 δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στο Νο.1, με μια διαφορά μεγαλύτερη των 4.000 βαθμών από το Νο.2, όπου παρέμεινε η Anett Kontaveit. Σταθερή στο Νο.3 και η Μαρία Σάκκαρη, ενώ σταθερές έμειναν πίσω της και η Paula Badosa στο Νο.4 και η Ons Jabeur στο Νο.5.

Στο Νο.6 ανέβηκε η Aryna Sabalenka, που κέρδισε μια θέση ρίχνοντας στο Νο.7 την Simona Halep. Η Jessica Pegula διατηρήθηκε στο Νο.8, η Garbine Muguruza ακολουθεί στο Νο.9 και το Top 10 συμπληρώνει η Daria Kasatkina.

Η Emma Raducanu κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11, με την Belinda Bencic αντίθετα να χάνει 2 θέσεις και να υποχωρεί στο Νο.13. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Coco Gauff, στο Νο.12.

Το career high της βελτίωσε ξανά η Beatriz Haddad Maia, που μπορεί να μην είχε στο Σινσινάτι την ανάλογη επιτυχία που είχε στο Τορόντο, όμως κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.15.

H Madison Keys, η οποία είχε μια πολύ καλή εβδομάδα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Σινσινάτι, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.20, ενώ η φιναλίστ του Σινσινάτι, Petra Kvitova, άφησε πίσω της 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21. 9 θέσεις κέρδισε η Shuai Zhang, που ανέβηκε στο Νο.35 του κόσμου, ενώ στο Top 50 επέστρεψε η Ajla Tomljanovic, που κέρδισε 15 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.48.

Τέλος, μεγάλη και πολύ εντυπωσιακή άνοδο 96 θέσεων σημείωσε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στο 125άρι του Βανκούβερ και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.143.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots