WTA
Σάκκαρη: "Πολύ καλό tie-break, υψηλό το επίπεδο"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Formula TX
tn team Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 18:35

Η Μαρία Σάκκαρη στάθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο τένις που παίχτηκε σήμερα στην αναμέτρησή της με την Elise Mertens, ενώ έμεινε ικανοποιημένη με το παιχνίδι της και φυσικά στο πολύ σημαντικό κερδισμένο tie-break του 1ου σετ.

Η Σάκκαρη επικράτησε σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες τις Mertens με 7-6 (7), 6-2 και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, η Σάκκαρη στάθηκε βεβαίως στη σημαντικότητα του κερδισμένου tie-break στο 1ο σετ, στο οποίο έσωσε και 3 set points: "Έχασα κάποιες φορές το σερβίς μου στο 1ο σετ και ήμουν πίσω με break στο 5-6, κατάφερα όμως να κάνω το break και αυτό μου έδωσε ώθηση για να κερδίσω το tie-break. Πιστεύω πως έκανα ένα πολύ καλό tie-break. Και εκείνη έπαιξε καλά στο tie-break. Το επίπεδο του τένις, ειδικά στο 1ο σετ, ήταν πάρα πολύ υψηλό. Ωστόσο αυτό ήταν δεδομένο με την Elise, το επίπεδο του τένις είναι πάντα πολύ υψηλό όταν παίζω απέναντί της."

Η Σάκκαρη είχε και μια διαφωνία με τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα, καθώς έχασε έναν δικό της πόντο, επειδή ακούμπησε στο φιλέ πριν η μπάλα "σκάσει" δυο φορές στο αντίπαλο court (επομένως θεωρήθηκε πως ο πόντος ακόμα παιζόταν παρότι η Mertens δεν ήταν κοντά στην μπάλα).

Για τη διαφωνία της με τον διαιτητή και αν θεωρεί ότι αδικήθηκε, η Μαρία απάντησε: "Δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό. Όταν διαφωνείς με τον διαιτητή, δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του. Δεν ξέρω καν ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, πιθανότατα εκείνος είχε δίκιο. Αποφάσισα όμως να μη συνεχίσω αυτή τη διαφωνία, απλά επειδή έπρεπε να συνεχίσω να παίζω και να μείνω συγκεντρωμένη στο παιχνίδι μου."

Για τον αυριανό της αγώνα στα ημιτελικά, είπε: "Όταν έχεις καθημερινά συνεχόμενους αγώνες, θες να χαλαρώσεις λίγο μετά από μια νίκη. Οπότε δεν θα σκεφτώ τώρα την επόμενη αντίπαλη. Είναι σημαντικό για μένα να χαλαρώσω και θα συγκεντρωθώ στον αυριανό αγώνα από αύριο το πρωί. Τώρα θέλω να απολαύσω τη σημερινή νίκη."

Όσο για το πως σκοπεύει να απολαύσει τη νίκη και να χαλαρώσει για αύριο, είπε: "Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να χαλαρώνεις, ειδικά τώρα που δεν επιτρέπεται να φεύγουμε από το ξενοδοχείο. Απλά θα παραγγείλω φαγητό στο ξενοδοχείο για εμένα και την ομάδα μου, θα δούμε κάποια ταινία στο Netflix και θα πέσω στο κρεβάτι. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με αυτό το πρόγραμμα."

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει αύριο στις 13:00 (NovaSports 6) ώρα Ελλάδας, την Irina-Camelia Begu, για την οποία είπε λίγα λόγια στην on-court συνέντευξη που έδωσε στη Sibur Arena: "Είμαστε και οι δυο στα ημιτελικά για κάποιο λόγο. Έχει παίξει εξαιρετικό τένις. Όλα τα ματς εδώ ήταν δύσκολα και περιμένω ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να κάνω το παιχνίδι μου και να πάρω τη νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots