WTA
H Swiatek δωρίζει 50.000 δολάρια για καλό σκοπό

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 14:47

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που ήταν χθες, η Iga Swiatek ανακοίνωσε πως θα δωρίσει μέρος του χρηματικού επάθλου από το Indian Wells σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό ψυχικής υγείας.

Η Swiatek είχε αποφασίσει ότι ήθελε να δωρίσει για την ψυχική υγεία το χρηματικό έπαθλο του 3ου γύρου του Indian Wells ((51.895 δολάρια), ζητώντας τη βοήθεια του... κοινού, για να αποφασίσει που ακριβώς θα δώσει αυτά τα χρήματα.

"Η στήριξη στην ψυχική υγεία θα είναι πάντα ένα κοντινό θέμα σε εμένα, οπότε θέλω, για πρώτη φορά, να κάνω κάτι που θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους. Δεν έχουμε επιλέξει ακόμα το ίδρυμα, βασικά είχα την ιδέα κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, κάτι που δεν είναι και τόσο επαγγελματικό. Αλλά μείνετε συντονισμένοι στα social media μου", είπε η νεαρή Πολωνή στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της με 6-1, 6-0 επί της Veronika Kudermetova, που την έστειλε στον 3ο γύρο του Indian Wells.

Η Swiatek είπε ακόμα πως εμπνεύστηκε και από τη Venus Williams, που πρόσφατα σε συνεργασία με τη WTA και την BetterHelp δημιούργησαν μια πλατφόρμα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, προς όφελος των παικτριών της WTA που θα έχουν τη δυνατότητα παροχής δωρεάν συνεδριάσεων με ειδικούς.

"H Venus με ενέπνευσε πολύ, επειδή όταν είδα την ανακοίνωσή της και έμαθα γι' αυτή την πρωτοβουλία, σκεφτόμουν πόσο σπουδαία είναι. Εγώ είμαι ακόμα 20 χρονών, οπότε δε νιώθω πως έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσω το δικό μου ίδρυμα ή να κάνω κάτι παρόμοιο, γιατί θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένη στο τένις. Μπορώ όμως να κάνω μικρότερα πράγματα και να το πάω βήμα-βήμα, μαθαίνοντας από αυτές τις εμπειρίες", πρόσθεσε η Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots