WTA
Πέρασε από δύσκολη δοκιμασία η Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 - 18:58

Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα στη Ρώμη αφού η Polona Hercog της έβαλε πολύ δύσκολη, στο τέλος όμως ξεπέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία και προκρίθηκε στις "32" καλύτερες του Internazionali BNL d' Italia.

Καθόλου εύκολη δεν ήταν η αποστολή της Μαρίας Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Internazionali BNL d' Italia, όμως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειξε χαρακτήρα στο 3ο σετ και τελικά έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Polona Hercog με 7-6 (6), 3-6, 6-2, μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά αγώνα στο Grand Stand του Foro Italico.

Σίγουρα η Μαρία δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα, ωστόσο είχε απέναντί της μια πολύ επιθετική παίκτρια με πολύ "βαριά" χτυπήματα, απέναντι στα οποία έπρεπε να απαντήσει εξίσου επιθετικά. Αυτό την υποχρέωσε και σε πολλά λάθη, με την 25χρονη Ελληνίδα να έχει 24 winners και 52 αβίαστα λάθη. Στους 30 winners σταμάτησε η Hercog, η οποία επίσης είχε πολλά αβίαστα λάθη και συγκεκριμένα 49.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μαρίας σήμερα ήταν οι χαμένες ευκαιρίες της στα πιο κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Αξιοποίησε τα 4 από τα 15 break points που είχε συνολικά στο παιχνίδι και αυτό λίγο έλειψε να της στοιχίσει τόσο στο 1ο, όσο και στο 3ο σετ.

Πιο συγκκεριμένα, η Σάκκαρη θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα πολύ νωρίτερα στο 1ο σετ, όμως έχασε διπλό break point για το double break στο 5ο game κι έτσι αντί να φτάσει στο 4-1 είδε την αντίπαλή της να μειώνει σε 3-2. Στα επόμενα λεπτά διατήρησε το προβάδισμα του ενός break η Ελληνίδα παίκτρια, όμως τελικά υπέστη το break back στο 10ο game (5-5) και στο tie-break παρότι ήταν η μόνη παίκτρια που είχε set points, κινδύνεψε να χάσει ένα δικό της σετ, με τη Σλοβένα να φτάνει έως και 2 πόντους μακριά, στο 6-6.

Και στο 2ο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε με break στο ξεκίνημα για το 2-0, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με την Hercog να ξεκινάει μια αντεπίθεση διαρκείας και να είναι καλύτερη για το επόμενο ημίωρο, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 τελευταία games του σετ.

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε ξανά με 2-0 και αυτή τη φορά είχε τριπλό break point για το 4-1 στο 5ο game. Όπως είχε συμβεί και στο 1ο σετ, η Hercog υπερασπίστηκε το σερβίς της, μείωσε σε 3-2 και λίγο έλειψε να επανέλθει και στο ματς, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να σώσει break point στο επόμενο game και να κρατήσει το σερβίς της για το 4-2, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Αυτό έδωσε ώθηση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τελικά πήρε το διπλό break στο 7ο game και έκανε το 5-2, για να ολοκληρώσει χωρίς πρόβλημα πλέον το ματς με ένα νέο κράτημα σερβίς για το 6-2, έπειτα από πολύ ωραίο ράλι που έκλεισε με εντυπωσιακό winner της με το forehand.

Μια τρίωρη μάχη σίγουρα δεν είναι ο τρόπος που θες να ξεκινάς ένα τουρνουά, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι στο τέλος η Σάκκαρη πήρε αυτή την πολύ δύσκολη νίκη, ενώ θα έχει και την αυριανή μέρα για να ξεκουραστεί, αφού αναμένεται να επιστρέψει στο Foro Italico την Τετάρτη.

Για τον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia θα αντιμετωπίσει την Coco Gauff, που κέρδισε νωρίτερα σήμερα τη Yulia Putintseva με 7-5, 4-6, 6-4.

Και τις 2 φορές που έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Σάκκαρη και Gauff, η Ελληνίδα πήρε ελεγχόμενα τη νίκη. Τον περσινό Αύγουστο την  κέρδισε με 6-1, 6-3 στη Νέα Υόρκη (για το τουρνουά του Σινσινάτι), ενώ φέτος τον Ιανουάριο το έκανε ξανά στα δυο σετ, με 7-5, 6-2, στο Άμπου Ντάμπι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots