WTA
Στο Νο.4 η Sabalenka, στο Νο.19 η Σάκκαρη

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 - 13:18

Η Aryna Sabalenka, πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.4. Παραμένει στη 19η θέση η Μαρία Σάκκαρη. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA μετά τη Μαδρίτη.

Η Sabalenka ήταν η μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης εβδομάδας και με την κατάκτηση του Madrid Open σκαρφάλωσε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.7 που βρισκόταν. Η 23χρονη Λευκορωσίδα διανύει μια πολύ καλή χρονιά, έχοντας κερδίσει 2 τίτλους και έχοντας πετύχει 24 νίκες μέχρι στιγμής, σε 30 αναμετρήσεις (24-6).

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται πάντα η Ashleigh Barty, η οποία όχι μόνο απέδειξε ότι δεν βρέθηκε καθόλου τυχαία εκεί, επιστρέφοντας πολύ δυναμικά μετά τη μεγάλη απουσία της το 2020, αλλά έχει αυξήσει και τη διαφορά από τις υπόλοιπες με τις σπουδαίες εβδομάδες της στην Στουτγκάρδη (νικήτρια) και στη Μαδρίτη (φιναλίστ). Σήμερα η 25χρονη Αυστραλή "έσπασε το φράγμα" των 10.000 βαθμών, καθώς πλέον έχει 10.090 βαθμούς στη συγκομιδή της.

Η Naomi Osaka παραμένει στη 2η θέση, έχει όμως 7.650 και υπολείπεται της Barty 2.440, ενώ στην 3η θέση είναι η Simona Halep, με 6.520. Όχι πολύ μακριά, στους 6.195, είναι η Sabalenka, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Sofia Kenin, που έχει 5.905 βαθμούς.

Στην 6η θέση βρίσκεται η Elina Svitolina, στην 7η η Bianca Andreescu, στην 8η η Serena Williams και στην 9η η Karolina Pliskova. Στο Top 10 επέστρεψε η Petra Kvitova, που κέρδισε 2 θέσεις και είναι ξανά στο Νο.10 του κόσμου.

Στο Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, με τη θέση αυτή να αποτελεί και το career high της.

Αξιοσημείωτη άνοδο αυτή την εβδομάδα είχαν η Anastasia Pavlyuchenkova και η Paula Badosa, που έκαναν πολύ καλές πορείες στη Μαδρίτη. Η Pavlyuchenkova κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30, ενώ η Badosa άφησε πίσω της 20 θέσεις και βελτίωσε το ρεκόρ της, σκαρφαλώνοντας για 1η φορά στο Νο.42 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots