WTA
Sabalenka-Barty στον τελικό της Μαδρίτης (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 - 23:25

H Aryna Sabalenka συνεχίζει τη φανταστική πορεία της στη Μαδρίτη κερδίζοντας στα δυο σετ και την Anastasia Pavlyuchenkova. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty.

Το τρομερό τουρνουά στη Μαδρίτη συνεχίζεται για την Aryna Sabalenka, που έκανε και σήμερα έναν εκπληκτικό αγώνα στο Manolo Santana Stadium της Caja Magica, για να επιβληθεί της Anastasia Pavlyuchenkova με 6-2, 6-3.

Μόλις 63 λεπτά χρειάστηκε η Λευκορωσίδα, η οποία έχασε μόλις 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε ολόκληρο το 1ο σετ, κάνοντας break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2).

Στο 2ο σετ συνέχισε να κυριαρχεί και προηγήθηκε με 5-0, κέρδισε δηλαδή τα 11 από τα 13 πρώτα games του αγώνα. Η Pavlyuchenkova κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει 3 games στη σειρά, μειώνοντας σε 5-3, τη δεύτερο φορά όμως που σέρβιρε για τη νίκη η Sabalenka δεν της άφησε περιθώρια και έκλεισε το ματς.

Στον τελικό του Σαββάτου, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει τη Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty, που νωρίτερα είχε κερδίσει για τον πρώτο ημιτελικό την Paula Badosa, με 6-4, 6-3.

Ούτε η Barty συνάντησε μεγάλες δυσκολίες σήμερα, κερδίζοντας τη νεαρή Ισπανίδα σε 75 μόνο λεπτά. Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό όμως η Αυστραλή δεν αντιμετώπισε break point και έκανε το break στο 10ο game, ενώ λίγα λεπτά μετά προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο.

Θα είναι η 8η φορά που θα συναντηθούν Barty και Sabalenka, σε ένα rivalry με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, στο οποίο προηγείται η Barty με 4-3 νίκες. Και τα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, που ήταν φέτος στο Μαϊάμι και στην Στουτγκάρδη, κατέληξαν στην Barty, χρειάστηκαν όμως τρια σετ για να ολοκληρωθούν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots