WTA
Ασταμάτητη η Sabalenka, 4άδα και η Barty (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 - 21:19

H Aryna Sabalenka δείχνει πραγματικά ασταμάτητη τις δυο τελευταίες εβδομάδες στη Μαδρίτη και δεν απειλήθηκε ούτε από την Elise Mertens, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο 100% της σήμερα. Στα ημιτελικά νωρίτερα προκρίθηκε και η Ashleigh Barty.

Η Sabalenka δεν έχει χάσει ακόμα πάνω από 6 games σε κάποιον αγώνα της στο Madrid Open και στα προημιτελικά έχασε μόλις ένα από την Mertens, την οποία κέρδιζε με 6-1, 4-0, 40-30, όταν η Βελγίδα "σήκωσε λευκή πετσέτα", υποκύπτοντας στον τραυματισμό της ψηλά στο πόδι.

Νωρίτερα η Mertens, η οποία χθες απέκλεισε τη Simona Halep κάνοντας σπουδαίο ματς, είχε πάρει ιατρικό τάιμ άουτ και βγήκε για λίγα λεπτά από το γήπεδο, αλλά απ' ότι φαίνεται ο πόνος δεν υποχώρησε και δεν την άφησε να αγωνιστεί όπως θα ήθελε.

Η Sabalenka πάντως, η οποία γιόρτασε παράλληλα τα 23α γενέθλιά της σήμερα, έπαιξε φοβερό τένις τη μια ώρα περίπου που χρειάστηκε, για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά την Anastasia Pavlyuchenkova, που κέρδισε δυο πολύ κλειστά σετ και επικράτησε της Karolina Muchova με 7-6 (4), 7-6 (2).

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν Ashleigh Barty και Paula Badosa. H Barty έχασε για 2η φορά στο τουρνουά σετ, αλλά κέρδισε τη δύσκολη αναμέτρησή της με την Petra Kvitova, με 6-1, 3-6, 6-3. Η Badosa απέκλεισε την Belinda Bencic με 6-4, 7-5 και έδωσε συνέχεια στην τρομερή της πορεία, αναμφίβολα σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά της καριέρας της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots