WTA
1η νίκη στη Μαδρίτη για τη Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 13:56

Μετά από το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να μη λυγίσει πνευματικά και να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Amanda Anisimova, την πρώτη της σε κυρίως ταμπλό στη Μαδρίτη.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.16 στο ταμπλό του Madrid Open, δεν κέρδισε game στο 1ο σετ που έπαιξε φέτος στο Caja Magica, κατόρθωσε όμως να φύγει από το γήπεδο με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια της.

Μετά από 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού, η Σάκκαρη επικράτησε της Anisimova με 0-6, 6-1, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Madrid Open.

H Anisimova είχε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τη Σάκκαρη που έκανε πάρα πολλά λάθη. Παρότι υπήρξαν κλειστά games, η Αμερικανίδα κατάφερε να τα κερδίσει όλα και πολύ γρήγορα το σετ κατέληξε στο μέρος της με 6-0.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειξε από το ξεκίνημα του 2ου σετ τις προθέσεις της, δημιουργώντας τα πρώτα της break points, αλλά η Anisimova ανταποκρίθηκε και τότε θετικά, επιστρέφοντας από το 15-40 και σώζοντας συνολικά 3 break points, για να πάρει και αυτό το game, κερδίζοντας συνολικά τα 7 πρώτα games του αγώνα!

Αυτό δεν πτόησε όμως τη Μαρία, που παρόλο που ήρθε αντιμέτωπη με break point στο 2ο game (0-1, 30-40), κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να πάρει ένα πολύ σημαντικό game για την ψυχολογία της.

Όλα άλλαξαν στη συνέχεια, με την Ελληνίδα παίκτρια να είναι αισθητά καλύτερη και την Anisimova πλέον να φτάνει πιο εύκολα στο λάθος. Με τρια απανωτά break και ένα δικό της σερί 6 κερδισμένων games, η Σάκκαρη κυριάρχησε τα επόμενα λεπτά και έφτασε στο 6-1.

Η αντεπίθεση για τη Μαρία συνεχίστηκε στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, φτάνοντας τα 8 κερδισμένα games στη σειρά! Η Anisimova κατάφερε στη συνέχεια να κάνει break και να μειώσει σε 2-1, αλλά με νέο break η Σάκκαρη ανέκτησε το πάνω χέρι και έφτασε στο 3-1.

Βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση στο σερβίς της η 25χρονη Ελληνίδα, με την Anisimova σε ακόμα ένα μεγάλο σε διάρκεια game και μετά από 3 break points να φτάνει σε νέο break για το 3-2, όμως η Σάκκαρη "έσπασε" για 6ο διαδοχικό game το σερβίς της Αμερικανίδας, κάνοντας το 4-2.

Ο χορός των break παραλίγο να συνεχιστεί, με την Anisimova να έχει νέο break back point στο 7ο game, όμως αυτή τη φορά η Μαρία κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της και να πάρει επιτέλους τη μέγιστη διαφορά που της εξασφάλιζε το break, διαμορφώνοντας το 5-2.

Και πάλι η Anisimova δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει τη Σάκκαρη, μένοντας ταυτόχρονα στο ματς. Μείωσε σε 5-4 η Αμερικανίδα, κρατώντας το σερβίς της και κερδίζοντας 2 games στη σειρά μετά από αρκετή ώρα, όμως στο 10ο game απέτυχε ξανά να υπερασπιστεί το σερβίς της η Αμερικανίδα και η Μαρία τελικά "κλείδωσε" τη νίκη πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα, κάνοντας το 6-4 στο 2ο match point της.

Μετά από δυο συνεχόμενες ήττες στον 1ο γύρο, από τις πολύ δυνατές Kiki Bertens και Carla Suarez Navarro το 2018 και το 2019 αντίστοιχα, η Σάκκαρη πέτυχε την πρώτη της νίκη και στη Μαδρίτη, σε μια χρονιά που μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα και δείχνει καλό πρόσωπο κάθε εβδομάδα. Αυτή ήταν η 14η νίκη της για φέτος, σε 21 αναμετρήσεις (14-7).

Στον 2ο γύρο του Madrid Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει είτε την Anett Kontaveit, είτε την προερχόμενη από τα προκριματικά Nina Stojanovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots