WTA
Τραυματισμός για τη Muguruza, εκτός και η Kvitova (vids)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza © Volvo Car Open/Chris Smith
tn team Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 - 23:27

Δεν ξεκίνησε καλά η χωμάτινη σεζο για την Garbine Muguruza, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σ' έναν αγώνα που είχε το πάνω χέρι, λόγω τραυματισμού. Εκτός Τσάρλεστον έμεινε και η Petra Kvitova, η οποία ηττήθηκε από την Danka Kovinic.

Η Muguruza έπαιζε πολύ καλό τένις στο 1ο σετ, κυριαρχούσε στο γήπεδο, ενώ στο 2ο σετ έδειχνε να ταλαιπωρείται έντονα από ενοχλήσεις στο αριστερό της πόδι. Τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, την ώρα που κέρδιζε την Yulia Putintseva με 6-0, 2-2, 40-40.

"Είχα ενοχλήσεις από τον πρώτο μου αγώνα. Η αλλαγή από τα σκληρά στα χωμάτινα ήταν δύσκολη, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Ξεκίνησα καλά, αλλά εντελώς ξαφνικά ένιωσα έντονο πόνο στο πόδι μου και σήμερα χειροτέρεψε. Δεν ήθελα να συνεχίσω χωρίς να μπορώ να παίξω το καλύτερό μου τένις", εξήγησε η Muguruza, η οποία μόλις μια εβδομάδα πριν αγωνιζόταν στα σκληρά και στο Miami Open.

Στα προημιτελικά του Volvo Car Open στο Τσάρλεστον, η Putintseva θα αντιμετωπίσει την Danka Kovinic, που πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Petra Kvitova, με 6-4, 6-1. Αυτή ήταν η 3η Top 10 νίκη της Kovinic, που είχε πετύχει και τις άλλες δυο στο χώμα, το 2016 ενάντια στην Roberta Vinci στη Μαδρίτη και το 2020 απέναντι στην Belinda Bencic στη Ρώμη.

Την πολύ καλή εβδομάδα της συνεχίζει και η 17χρονη Coco Gauff, η οποία κέρδισε την Lauren Davis με 6-2, 7-6 (2) και προκρίθηκε στον 3ο προημιτελικό της για φέτος, μετά από το 500άρι της Αδελαΐδας και το 1000άρι του Ντουμπάι.

Στα προημιτελικά του Τσάρλεστον, η Gauff θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur σε μια δύσκολη αποστολή, μετά και τη νέα καλή εμφάνιση της Τυνήσιας, που απέκλεισε την Alize Cornet με 5-7, 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots