WTA
Μόνο χαμόγελο για τη Μαρία! (vids)

 
Μόνο χαμόγελο για τη Μαρία! (vids)
tn team Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 - 8:35

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε για σχεδόν 3 ώρες απέναντι στην Bianca Andreescu, έφτασε πολύ κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Μαϊάμι, αλλά τελικά "λύγισε" χάνοντας δυο tie-break στο 1ο και στο 3ο σετ, για να ολοκληρώσει μια πορεία που είχε μόνο θετικά!

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε φανταστικό τένις και τις δυο εβδομάδες που βρέθηκε στο Μαϊάμι, πετυχαίνοντας μερικές από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της, αλλά και "λυγίζοντας" σαν μια ελίτ αθλήτρια, σε μια αναμέτρηση πολύ υψηλού επιπέδου με την Bianca Andreescu, πρωταθλήτρια του US Open το 2019.

Μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά, τελικά η Andreescu πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό του Miami Open, επικρατώντας της Ελληνίδας τενίστριας με 7-6 (7), 3-6, 7-6 (4).

Το παιχνίδι ήταν διαρκώς αμφίρροπο, με καμία παίκτρια να μην έχει για πολλή ώρα το πάνω χέρι. Και οι δυο είχαν κάποια σημεία στα οποία έπαιζαν καλύτερα από την άλλη, με τη Μαρία να έχει μεγαλύτερα διαστήματα κυριαρχίας στο γήπεδο, αλλά να μην καταφέρνει να μετουσιώσει την κυριαρχία αυτή σε κάτι περισσότερο, όταν αυτό ήταν το πιο σημαντικό, στο τέλος του 3ου σετ. Άλλωστε, η 25χρονη Ελληνίδα κέρδισε περισσότερα games σήμερα στο ματς, όμως έχασε τα δυο κομβικά tie-break.  

Η Σάκκαρη βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση στο 1ο σετ, όμως στο τέλος λίγο έλειψε να το κατακτήσει. Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε αρχικά από το 1-4, ενώ αργότερα έμεινε πίσω με 4-5 και με 5-6, έπρεπε δηλαδή να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή της στο σετ. Την πρώτη βρέθηκε και 2 πόντους μακριά από το να το χάσει, στο 4-5, 30-30.

Παρόλα αυτά το έστειλε στο tie-break, όπου πάλι ήταν πίσω με 2-4 και με 4-5, αλλά έφτασε πρώτη στο set point. Είχε 2 ευκαιρίες για να τελειώσει το σετ, στο 6-5 και στο 7-6 του tie-break, η Andreescu όμως έσβησε και τα 2 set points της Ελληνίδας και στην 1η δική της ευκαιρία κατέκτησε το σετ, διαμορφώνοντας το 9-7 στο tie-break.

Η 20χρονη Καναδή έκανε γρήγορο break και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. Από εκείνο το σημείο η Σάκκαρη πέρασε στην αντεπίθεση, μια αντεπίθεση διαρκείας, που την έβαλε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αφού κέρδισε 5 games στη σειρά και από το 1-3 κατέκτησε το 2ο σετ με 6-3.

Το 3ο σετ ήταν το μόνο που βρήκε τη Σάκκαρη να προηγείται νωρίς, με την Ελληνίδα να κάνει πρώτη break και να περνάει μπροστά με 3-2 κι έπειτα με 4-2 χάρη στο σερβίς της.

Η Andreescu αρνήθηκε πεισματικά να παραδώσει τα όπλα, ανεβάζοντας το επίπεδό της σε εκείνο το σημείο και παίζοντας ακόμα πιο επιθετικό τένις, με πολύ "βαριά" χτυπήματα. Κατάφερε η νεαρή Καναδή να πάρει τα 3 επόμενα games και να προηγηθεί με 5-4, αναγκάζοντας τη Μαρία να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά.

Αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τη Μαρία, που πολύ ψύχραιμα έκανε το love game και ισοφάρισε σε 5-5, για να βρει νέο break στη συνέχεια, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα και αποκτώντας προβάδισμα με 6-5.

Ούτε αυτό όμως στάθηκε αρκετό απέναντι στην Andreescu, που για μια ακόμα φορά "ήταν κάτω" και αντιστάθηκε. Η Καναδή ανταποκρίθηκε κάνοντας break με love, χάρη στο οποίο ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το σετ σε tie-break.

Και αυτή τη φορά, το tie-break ήρθε στο μέρος της Andreescu, που από το 1-2 κέρδισε 5 συνεχόμενους πόντους και προηγήθηκε με 6-2, δημιουργώντας τετραπλό match point. Η Σάκκαρη, η οποία στον 4ο γύρο είχε σβήσει 6 match points ενάντια στην Jessica Pegula, έσβησε τα πρώτα 2 στο σημερινό ματς, στο 3ο όμως το χτύπημά της βρήκε φιλέ και η Andreescu πανηγύρισε αναμφίβολα τη μεγαλύτερη νίκη της από το 2019.

Αυτές τις δυο εβδομάδες στο Μαϊάμι, η Σάκκαρη κέρδισε πολύ εύκολα τις Arantxa Rus και Liudmila Samsonova, αργότερα απέκλεισε σώζοντας 6 match points μια από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες φέτος, την Jessica Pegula, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε επίσης επιβλητικά τη Naomi Osaka, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Παρά την ήττα της από την Andreescu, παρουσίασε και σε αυτό το ματς στοιχεία μιας ελίτ παίκτριας, στοιχεία που έχει παρουσιάσει στα περισσότερα τουρνουά που έχει παίξει το 2021, μια καταπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής για την Ελληνίδα τενίστρια, που μετράει 12 νίκες και 6 ήττες.

Για τη μεγάλη πορεία της στο Μαϊάμι, θα ανταμειφθεί και με 5 κερδισμένες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει στο No.20 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της.

Η Μαρία αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη χωμάτινη σεζόν, που θα ακολουθήσει στο tour. Το επόμενο προγραμματισμένο της τουρνουά είναι το 500άρι της Στουτγκάρδης (19-25 Απριλίου).

Η Andreescu από την πλευρά της, θα αγωνιστεί το Σάββατο στον τελικό του Miami Open, απέναντι στην κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Ashleigh Barty. Η 20χρονη Καναδή, που το 2019 είχε κατακτήσει το US Open και είχε φτάσει στο Νο.4 του κόσμου, είχε την ατυχία να τραυματιστεί στο γόνατο και να μην αγωνιστεί καθόλου το 2020, η επιστροφή της όμως συνδυάζεται με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και ήδη πρόσθεσε ακόμα έναν μεγάλο τελικό στο ενεργητικό της. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κερδίσει τους 3 τελευταίους τελικούς που συμμετείχε - όλοι σε μεγάλες διοργανώσεις - στο Indian Wells, στο Rogers Cup και στο US Open, την ίδια χρονιά (2019).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots