WTA
Με Andreescu στα ημιτελικά η Σάκκαρη (vids)

 
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu © Miami Open/Peter Staples
tennisnews team Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 - 4:50

H Bianca Andreescu κέρδισε τη Sara Sorribes Tormo έπειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Miami Open, εκεί όπου περίμενε η Μαρία Σάκκαρη.

Bianca Andreescu και Sara Sorribes Tormo μονομάχησαν στο κεντρικό court του Hard Rock Stadium για 2 ώρες και 35 λεπτά, με την 20χρονη Καναδή να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-4, 3-6, 6-3.

Ήταν ένα ματς που και οι δυο παίκτριες έδειξαν αδυναμίες, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς, όμως και οι δυο πάλεψαν πολύ σκληρά, από τον πρώτο έως και τον τελευταίο πόντο, προσφέροντας στο φίλαθλο κοινό έναν πολύ δυνατό αγώνα.

Η Sorribes Tormo, που έκανε ένα απίθανο τουρνουά, πιθανότατα το καλύτερο της ζωής της, προηγήθηκε με διπλό break στα πρώτα λεπτά του προημιτελικού, κερδίζοντας τα 3 πρώτα games της αναμέτρησης. Μόλις βρήκε ρυθμό όμως η Andreescu και περιόρισε τα λάθη της, κυριάρχησε στο court και κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Και εκεί που έδειχνε να έχει βρει το καλύτερό της παιχνίδι η Καναδή, στο 2ο σετ δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε μια φορά το σερβίς της, με την Sorribes Tormo να φτάνει 5 φορές στο break! Ήταν ένα σετ που και οι δυο παίκτριες δυσκολεύτηκαν περισσότερο στα σερβίς τους παρά στην υποδοχή, καθώς ξεκίνησε με 7 διαδοχικά break και την Ισπανίδα να προηγείται με 4-3. Τότε η Sorribes Tormo κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της στο σετ για να κάνει το 5-3 και με νέο break έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στο 3ο σετ, με τις δυο παίκτριες να ανταλλάζουν από 2 εύκολα κρατήματα σερβίς (2-2) και την Andreescu να κερδίζει στη συνέχεια 3 πολύ κρίσιμα games στη σειρά. Αρχικά έκανε το πρώτο break του σετ για το 3-2 η Καναδή, ενώ αργότερα ανέτρεψε το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς της για το 4-2 και στο 7ο game έφτασε σε νέο break, που την έβαλε μπροστά με 5-2. Η Sorribes Tormo δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 5-3, αλλά απέτυχε να υπερασπιστεί το σερβίς της για 3ο διαδοχικό game και με το 9ο break της συνολικά στη βραδιά, η Andreescu έκανε το τελικό 6-3.

Η Andreescu, η οποία κέρδισε 3 λιγότερα games από τη γραμμή του σερβίς απ' ότι από την υποδοχή (6), πήρε σε κάθε περίπτωση μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η 24χρονη Ισπανίδα απέκλεισε απ' αυτό το τουρνουά τις Jennifer Brady, Elena Rybakina και Ons Jabeur, ενώ τον προηγούμενο μήνα κέρδισε και τον 1ο τίτλο της καριέρας της στο Μεξικό, παίζοντας γενικά το καλύτερό της τένις τις τελευταίες εβδομάδες. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της είσοδο στο Top 50, καθώς από το Νο.57 θα σκαρφαλώσει στο Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Andreescu από τη μεριά της είναι μια παίκτρια που απέδειξε από πολύ μικρή ηλικία ότι δεν έχει ταβάνι, κατακτώντας στα 19 της το US Open. Ο τραυματισμός της στο γόνατο ανέκοψε μια τρομερή χρονιά που έκανε το 2019 και το 2020 δεν αγωνίστηκε καθόλου. Δείχνει όμως παιχνίδι με το παιχνίδι να βρίσκει ξανά τον καλύτερό της εαυτό και αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος ημιτελικός που θα δώσει από το US Open του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots