WTA
Η Pegula στο δρόμο της Σάκκαρη (vid)

 
Jessica Pegula
Jessica Pegula Φωτογραφία: Ben Solomon
tn team Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 - 20:28

Μετά από ένα "θρίλερ", η Jessica Pegula έβγαλε εκτός Μαϊάμι την Karolina Pliskova και θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη.

Η Jessica Pegula πήρε τη νίκη επί της Karolina Pliskova με 6-1, 4-6, 6-4 σε έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα με ανατροπές και αλλαγές συναισθημάτων.

Η 27χρονη Αμερικανίδα, η οποία παίζει το καλύτερό της τένις τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα και τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Australian Open, είχε την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το ματς, καθώς κυριαρχούσε απόλυτα στο court και κέρδισε τα 10 από τα 12 πρώτα games, για να βρεθεί μπροστά με 6-1, 4-1.

Η Pliskova ωστόσο αντέδρασε πριν να είναι αργά και κατάφερε να πάρει τα 5 επόμενα games, για να ανατρέψει το 2ο σετ από το 1-4 στο 6-4 και να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Εκεί η Τσέχα είχε την ευκαιρία να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή, καθώς έκανε πρώτη break και προηγήθηκε με 4-2. Η Pegula όμως είχε τον τελευταίο λόγο και με μια νέα αντεπίθεση και 4 κερδισμένα games στη σειρά, κατάφερε τελικά να πάρει το αποφασιστικό σετ με 6-4 και να ολοκληρώσει την πολύ μεγάλη νίκη της.

Ήταν η 4η Top 10 νίκη της Pegula στην καριέρα της, 3η διαδοχική απέναντι στην Pliskova, την οποία είχε κερδίσει και στην Ντόχα και στο Ντουμπάι τις προηγούμενες εβδομάδες! Και η άλλη Top 10 νίκη της ήταν φετινή, απέναντι στην Elina Svitolina στο Australian Open.

Αύριο, Σάκκαρη και Pegula θα αναμετρηθούν για μια θέση στην προημιτελική φάση του Miami Open. Θα είναι η 2η συνάντηση μεταξύ των δυο παικτριών, που είχαν αναμετρηθεί και στο Eastbourne το καλοκαίρι του 2019, με τη Σάκκαρη τότε να παίρνει μια σχετικά εύκολη νίκη με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots