WTA
H Kenin το επόμενο εμπόδιο της Σάκκαρη (vid)

 
Sofia Kenin
Sofia Kenin Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 - 15:38

Το εμπόδιο της πρωταθλήτριας του Australian Open, Sofia Kenin, θα πρέπει να ξεπεράσει η Μαράι Σάκκαρη στον αυριανό προημιτελικό του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open.

Με την κορυφαία παίκτρια του ταμπλό του Άμπου Ντάμπι, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη και πρωταθλήτρια στο Australian Open του 2020, Sofia Kenin, θα αναμετρηθεί αύριο η Μαρία Σάκκαρη, στο μεγάλο ραντεβού των προημιτελικών του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open.

Μετά από μια μεγάλη μάχη που ολοκληρώθηκε έπειτα από 2 ώρες και 41 λεπτά, η 22χρονη Αμερικανίδα επικράτησε της Yulia Putintseva με 3-6, 7-6 (5), 6-4, σβήνοντας και ένα match point στο 2ο σετ, το οποίο ξεπέρασε σε διάρκεια τη μια ώρα.

Για αρκετή ώρα αδυνατούσε να βρει λύσεις απέναντι στην Putintseva η Kenin, η οποία δεν κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς της Καζάκας στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ απώλεσε προβάδισμα με 5-2 και έμεινε πίσω με 5-6, χάνοντας 4 games στη σειρά.

H Putintseva δεν κατάφερε να κλείσει το ματς στο σερβίς της, φτάνοντας έως και έναν πόντο μακριά από την πρόκριση, στο 6-5, 40-30 του 2ου σετ. Η Kenin έμεινε ζωντανή σβήνοντας το match point και λίγο μετά έκανε και το break, που έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί επέστρεψε από το 0-2 και το 1-3 για να επικρατήσει με 7-5 και να αλλάξει τελείως τα δεδομένα.

Στο αποφασιστικό σετ, παρότι είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, τα πράγματα συνέχισαν να είναι δύσκολα για τη νεαρή Αμερικανίδα, που κατάφερε πάντως να κάνει διαδοχικά break σε δυο γεμάτα games και να "ξεφύγει" με 5-2. Η Putintseva δεν το έβαλε κάτω, μείωσε σε 5-4 και είχε ένα break point για την ισοφάριση στο 10ο game, η Kenin όμως έμεινε στο game και τελικά στο 3ο της match point ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή.

Για 3η φορά θα συναντηθούν Kenin και Σάκκαρη, με την Αμερικανίδα να έχει κερδίσει τις δυο πρώτες αναμετρήσεις τους στα τρια σετ, το 2018 στο Wimbledon (6-4, 1-6, 6-1) και στο US Open (4-6, 6-1, 6-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots