WTA
Σάκκαρη: "Πολύ ευχαριστημένη με το σερβίς μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 - 17:19

Η Μαρία Σάκκαρη στάθηκε στην πολλή δουλειά και στη βελτίωση που έχει δείξει στο σερβίς τους τελευταίους μήνες, αλλά και στα γήπεδα του Άμπου Ντάμπι που της φάνηκαν πολύ γρήγορα, μετά τον πρώτο της αγώνα στο 2021.

"Δούλεψα πολύ το σερβίς μου τους τελευταίους 9 μήνες. Μπορώ να πω πως πηγαίνει πολύ καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το σερβίς μου. Παίρνω πολύ καλά αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο εξαιτίας του σερβίς", είπε η Σάκκαρη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της επί της Anastasia Potapova στο Άμπου Ντάμπι.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς της, σβήνοντας και τα 4 break points που αντιμετώπισε. Τα 3 απ' αυτά ήταν μάλιστα διαδοχικά, στο 5-4, 0-40, όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ. Να σημειωθεί ακόμα πως στο 2ο σετ δεν επέτρεψε στη 19χρονη Ρωσίδα να φτάσει σε break point.

Κάτι ακόμα στο οποίο έδωσε έμφαση στη σημερινή συνέντευξή της η Σάκκαρη, ήταν στην πολύ υψηλή ταχύτητα του γηπέδου στο Άμπου Ντάμπι. Γι' αυτό το λόγο και το καλό της σερβίς αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για να της δώσει τελικά τη νίκη.  

"Ήταν λίγο σαν κατάσταση επιβίωσης όταν έπαιζες αυτούς τους πόντους. Ειδικά όταν είχαμε νέες μπάλες, ερχόντουσαν πολύ γρήγορα. Το σερβίς ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα."

Στον 2ο γύρο του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε τη 16χρονη Coco Gauff, είτε την Ulrikke Eikeri. Ο αγώνας αυτός θα γίνει αύριο, με την Gauff να έχει βεβαίως τα προγνωστικά με το μέρος της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots