WTA
Έκλεισε τη θέση της στην 8άδα η Halep (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep YouTube / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:06

H Simona Halep κέρδισε μετά από 2 κλειστά σετ την Dayana Yastremska και προκρίθηκε στην 8άδα του Internazionali BNL d' Italia, εκεί όπου θα βρεθεί και η Karolina Pliskova.

Η Halep δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στην ταλαντούχα Yastremska, αλλά μετά από 87 λεπτά παιχνιδιού την έβγαλε εκτός τουρνουά χωρίς να κινδυνέψει η ίδια, επικρατώντας με 7-5, 6-4.

Στο ξεκίνημα του αγώνα τα πράγματα φαινόντουσαν αρκετά πιο δύσκολα για τη Ρουμάνα, που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-3. Κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και στο 11ο game έκανε ακόμα ένα καθοριστικό break, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει με επιτυχία για το 7-5.

Στο 2ο σετ οι ρόλοι άλλαξαν, με τη Halep να παίρνει ένα προβάδισμα με 3-0 και να το χάνει. Στο 7ο game το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης πέρασε επίσης δύσκολες στιγμές, αλλά κατάφερε να σβήσει 4 break points και να κερδίσει αυτό το game με τις 7 ισοπαλίες, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 10ο game η Ρουμάνα έκανε το break με το οποίο "σφράγισε" την πρόκριση και διαμόρφωσε το τελικό 6-4.

Για 5η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ρώμης η Halep, η οποία έχει κερδίσει και τους 4 προηγούμενους προημιτελικούς της στην "αιώνια πόλη". Ήταν 2 φορές φιναλίστ και άλλες 2 φορές ημιφιναλίστ στη διοργάνωση, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο.

Στα προημιτελικά αύριο η Halep θα αντιμετωπίσει τη Yulia Putintseva, που κέρδισε τη συμπατριώτισσά της και Νο.10 στο ταμπλό, Elena Rybakina, με 4-6, 7-6 (3), 6-2, παρά το γεγονός πως έχανε με 4-6, 1-4!

Ακόμα ένα ζευγάρι από τους αυριανούς προημιτελικούς έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, αυτό ανάμεσα στην Karolina Pliskova και στην Elise Mertens. Η Pliskova σταμάτησε την qualifier Anna Blinkova με 6-4, 6-3 σε 78 λεπτά, ενώ η Mertens κέρδισε μια άλλη παίκτρια που ξεκίνησε από τα προκριματικά, την Danka Kovinic, με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots