WTA
H Muguruza την πρόκριση, η Clijsters το χειροκρότημα (vids)

 
H Muguruza την πρόκριση, η Clijsters το χειροκρότημα (vids)
H Muguruza την πρόκριση, η Clijsters το χειροκρότημα (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 19:18

H Garbine Muguruza κέρδισε την Kim Clijsters με 6-2, 7-6 (6) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, ωστόσο η 36χρονη Βελγίδα, η οποία έδωσε τον πρώτο της επίσημο αγώνα από το 2012, εισέπραξε το χειροκρότημα για την πολύ καλή της προσπάθεια.

H Muguruza τελείωσε το παιχνίδι με 8 άσους, ενώ κέρδισε τους 30 από τους 41 πόντους στα πρώτα της σερβίς και έσβησε τα 3 από τα 5 break point που αντιμετώπισε, για να φτάσει στη straight sets νίκη επί της Clijsters, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού.

Παρότι πήρε το 1ο σετ αρκετά γρήγορα, καθώς κατάφερε να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς της Βελγίδας και να σβήσει και τα 3 break point που αντιμετώπισε, η αποστολή της Muguruza δεν ήταν τόσο απλή.

Η Clijsters, η οποία επέστρεψε στο επαγγελματικό τένις από τον Σεπτέμβριο του 2012, κατάφερε να κάνει ένα πάρα πολύ καλό 2ο σετ και να παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτησή του, απέναντι στην πρόσφατη φιναλίστ του Australian Open! 

Επέστρεψε μάλιστα από το 2-6, 0-3, για να μειώσει πρώτα σε 2-3 και αργότερα να ισοφαρίσει το 2ο σετ στο 4-4, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης. Στο 9ο game έσβησε 2 break point και προηγήθηκε με 5-4, ενώ αργότερα και με 6-5, αναγκάζοντας την Ισπανίδα να σερβίρει δυο φορές για την παραμονή της στο σετ.

Η τελευταία τα κατάφερε, για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί η Clijsters πρώτα προηγήθηκε με 2-0 και έπειτα η Muguruza πήρε 4 συνεχόμενους πόντους, για να προηγηθεί με 4-2. Η Βελγίδα ισοφάρισε ξανά και λίγο μετά έσβησε ένα match point, για να ισοφαρίσει και σε 6-6. Η Muguruza είχε και δεύτερο match point, για να κερδίσει τελικά αυτό το πολύ αμφίρροπο tie-break στους 14 πόντους (8-6) και να πάρει τη νίκη.

Στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, η Muguruza θα αντιμετωπίσει είτε την Dayana Yastremska, είτε τη Veronika Kudermetova.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, η Elise Mertens κέρδισε μέσα σε 62 λεπτά την Qiang Wang με 6-3, 6-0, ενώ η Barbora Strycova κατάφερε μετά από μάχη 2,5 ωρών να αποκλείσει την Amanda Anisimova, με 7-6 (3), 2-6, 6-4. Η Ons Jabeur επικράτησε της Alison Riske με 7-6 (3), 1-6, 6-3 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τη Simona Halep.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots