WTA
Στα ημιτελικά του Ραμπάτ η Σάκκαρη! (vids)

 
Στα ημιτελικά του Ραμπάτ η Σάκκαρη! (vids)
Στα ημιτελικά του Ραμπάτ η Σάκκαρη! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 - 21:16

Πρώτος ημιτελικός στο 2019 για τη Μαρία Σάκκαρη, που απέκλεισε με 2-0 σετ και την κορυφαία του ταμπλό του Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem, Elise Mertens.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την εκπληκτική εβδομάδα της στο Ραμπάτ του Μαρόκου και επιβλήθηκε της κορυφαίας του ταμπλό, Elise Mertens, με 6-4, 7-6 (2), για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό στη φετινή σεζόν.

H Mertens κέρδισε το πρώτο game της αναμέτρησης με break, η Σάκκαρη όμως ανταποκρίθηκε με 4 κερδισμένα games στη σειρά, που την έβαλαν μπροστά με 4-1. Η Βελγίδα δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να ισοφαρίσει και είχε δυο ευκαιρίες για το break στο 9ο game, στάθηκε στο ύψος της όμως η Σάκκαρη και κράτησε το σερβίς της για το υπέρ της 5-4. Στη συνέχεια έκανε ακόμη ένα break η Ελληνίδα, για να κλείσει το σετ στο 3ο της set point, κάνοντας το 6-4.

Η Σάκκαρη έκανε καλό ξεκίνημα και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Ήταν η σειρά της Mertens να πάρει 4 games στη σειρά, με τη Βελγίδα να αποκτά προβάδισμα με 4-2, αλλάζοντας τα δεδομένα. Για μια ακόμα φορά όμως, η Σάκκαρη έγινε πολύ απειλητική από τις επιστροφές και έκανε νέο break για την ισοφάριση στο 4-4.

Ένα πολύ κρίσιμο service game, έβαλε τη Σάκκαρη σε θέση οδηγού στο 5-4, ενώ το σερβίς της κράτησε και η Mertens για το 5-5. Η Ελληνίδα επέστρεψε από το 0-15 και με 4 διαδοχικούς πόντους έκανε το υπέρ της 6-5, πριν η αναμέτρηση διακοπεί για 10 περίπου λεπτά, καθώς η Mertens πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, δείχνοντας να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στους ώμους της.

H Βελγίδα πάντως όταν επέστρεψε στο γήπεδο δεν έδειχνε να έχει κάτι σοβαρό και κράτησε το σερβίς της για να παραμείνει στο τουρνουά, ισοφαρίζοντας σε 6-6. Στο tie-break που έκρινε τη νικήτρια του 2ου σετ, η Σάκκαρη ήταν καλύτερη και η Mertens έκανε αρκετά λάθη, με την Ελληνίδα να επικρατεί με 7-2 και να "σφραγίζει" την πολύ σημαντική νίκη της, 1 ώρα και 52 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Η Σάκκαρη κέρδισε για 3η φορά στην καριέρα της την Mertens, σε 6 συναντήσεις (3-3). Για πρώτη φορά αναμετρήθηκαν οι δυο τενίστριες μετά απο 3 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2016 και το Australian Open, όπου και πάλι η Μαρία ήταν νικήτρια. 

Η 23χρονη Ελληνίδα προκρίθηκε στον 1ο της ημιτελικό από τον περσινό Σεπτέμβριο, όταν ήταν ημιφιναλίστ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και θα διεκδικήσει αύριο την πρώτη της είσοδο σε χωμάτινο τελικό και δεύτερο τελικό συνολικά στην καριέρα της, μετά από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και το Silicon Valley Classic του περσινού Αυγούστου.

Στα ημιτελικά του τουρνουά του Ραμπάτ, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει ακόμα μια πολύ δυνατή Βελγίδα τενίστρια, την Alison Van Uytvanck, που κέρδισε νωρίτερα σήμερα την Ysaline Bonaventure με 5-7, 6-1, 6-2. Η 25χρονη Van Uytvanck, πρώην Νο. 37 και νυν Νο. 52 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει κατακτήσει 3 τίτλους στην καριέρα της, στο Quebec του Καναδά (2017) και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας (2018, 2019).

Στον άλλον ημιτελικό του Grand Prix De SAR La Princesse, η Ajla Tomljanovic θα αντιμετωπισει την Johanna Konta. Η Tomljanovic κέρδισε την Rebecca Peterson με 6-2, 6-4, ενώ η Konta απέκλεισε την Su-wei Hsieh με 6-7 (1), 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots