WTA
Δεν πέρασε τη Wozniacki η Σάκκαρη (vids)

 
Δεν πέρασε τη Wozniacki η Σάκκαρη (vids)
Δεν πέρασε τη Wozniacki η Σάκκαρη (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 - 23:26

Η πολύ καλή εβδομάδα της Μαρίας Σάκκαρη ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά του Volvo Car Open, καθώς η 23χρονη Ελληνίδα δεν κατάφερε να κάνει ακόμα μια υπέρβαση στο Charleston.

Η Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από μια εξαιρετική και πολύ σταθερή Caroline Wozniacki, με 6-2, 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 33 λεπτά αγώνα στο Volvo Car Stadium.

Μετά από 3 νίκες στο πρώτο της τουρνουά για φέτος στο χώμα, η εβδομάδα της Μαρίας στο Charleston ολοκληρώνεται, σίγουρα με έναν πολύ θετικό απολογισμό. Χθες πέτυχε και την πρώτη της Top 10 νίκη στο 2019, ενάντια στην περσινή πρωταθλήτρια του Charleston και Νο. 2 του ταμπλό, Kiki Bertens. 

Σήμερα η ιστορία ήταν διαφορετική, με τη Wozniacki να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και να κερδίζει τα 4 πρώτα games, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα ασφαλείας στο 4-0. Η Μαρία προσπάθησε να αντιδράσει, κατάφερε να μειώσει σε 4-2, η Δανέζα όμως έκανε κι άλλο break στο 8ο game κλείνοντας το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη μπήκε πιο δυνατά και βρέθηκε μπροστά με 2-0, όμως για ακόμα μια φορά η Wozniacki έκανε ένα μεγάλο σερί, αυτή τη φορά 6 κερδισμένων games και από το 0-2 κατέκτησε το σετ με 6-2.

Πολύ κρίσιμο ήταν το 4ο game, στο οποίο η Μαρία απώλεσε προβάδισμα με 40-0 και υπέστη break, μετά από 5 συνεχόμενους πόντους της Wozniacki, αλλά και το 6ο game, στο οποίο η Ελληνίδα παίκτρια ήταν μπροστά με 30-0 και έχασε ξανά το σερβίς της, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 2-4.

To ίδιο σκηνικό και στο 8ο game, με τη Μαρία να έχει αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να μειώσει τη διαφορά, χάνοντας συγκεκριμένα 6 game points. Ήταν το μεγαλύτερο game στον αγώνα, με 9 ισοπαλίες (!), αλλά τη Wozniacki να το κερδίζει και αυτό, έστω και αν χρειάστηκε το 5ο match point της, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2 που σίγουρα σαν αποτέλεσμα αδικεί τη μεγάλη προσπάθεια της Σάκκαρη. 

Η Wozniacki κέρδισε για 1η φορά τη Σάκκαρη στη 2η συνάντηση των δυο παικτριών και θα είναι στα ημιτελικά του Volvo Car Open αύριο. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Petra Martic, που κέρδισε νωρίτερα την Belinda Bencic με 6-3, 6-4.

Η Σάκκαρη αναμένεται να επιστρέψει σε κάτι περισσότερο από 2 εβδομάδες στη δράση, για το Istanbul Cup στην Κωνσταντινούπολη (22-28 Απριλίου). Η καλή της εβδομάδα στο Charleston θα τη φέρει πίσω στις πρώτες 45 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο. 50 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots