Back-to-back προημιτελικοί για τη Jabeur (vid)

 
Back-to-back προημιτελικοί για τη Jabeur (vid)
© AELTC
tn team Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 - 22:24

Δεν είχε εύκολο έργο, αλλά η Ons Jabeur επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Elise Mertens και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon για 2η συνεχόμενη χρονιά.

H Jabeur, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.3 στο ταμπλό, επικράτησε μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά της Mertens με 7-6 (9), 6-4 και έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στο Wimbledon.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του Wimbledon η Τυνήσια τενίστρια, που έχει παίξει άλλες 2 φορές σε προημιτελικούς Grand Slam στο παρελθόν και θα διεκδικήσει την Τρίτη την πρώτη της είσοδο σε έναν ημιτελικό.

Δεν είχε εύκολη αποστολή σήμερα η Jabeur, η οποία πέτυχε 33 winners και έκανε 34 αβίαστα λάθη, ενώ κέρδισε μόλις 5 περισσότερους πόντους από τη Mertens συνολικά στο παιχνίδι, 87 έναντι 82.

Στο 1ο σετ έχασε ένα προβάδισμα με 4-2 και οδηγήθηκε σε tie-break, όπου χρειάστηκε να σώσει τριπλό set point στο 3-6 και 5 set points συνολικά, για να το κλείσει στη 2η δική της ευκαιρία, για το 11-9.

Και στο 2ο σετ η Jabeur απώλεσε προβάδισμα με break από το 2-0 και όλα ήταν ανοιχτά μέχρι το 4-4. Στο 10ο game τελικά η Tυνήσια έκανε ένα νέο break και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη και τη θέση της στην 8άδα.

Η Jabeur θα αντιμετωπίσει μεθαύριο την Marie Bouzkova από την Τσεχία, που στον πρώτο αγώνα της ημέρας είχε επικρατήσει της Caroline Garcia με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots