Επέστρεψε με νίκη ο Murray στο Wimbledon (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © AELTC
tn team Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 23:50

Στην πρώτη του αναμέτρηση στο Grand Slam της πατρίδας του μετά από 4 χρόνια, ο Andy Murray κατάφερε να κερδίσει τον Nikoloz Basilashvili, No.24 στο ταμπλό, για να προκριθεί στον 2ο γύρο.

Το Centre Court υποδέχτηκε θερμά τον Andy Murray στην επιστροφή του από το 2017 και ο Βρετανός ανταπέδωσε την όμορφη υποδοχή, με μια πολύ καλή νίκη επί του Nikoloz Basilashvili, με 6-4, 6-3, 5-7, 6-3.

Θα μπορούσε να κερδίσει πολύ ευκολότερα ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας στην ιστορία της open era, όμως "αυτοκτόνησε" στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 5-0 και έχασε 7 συνεχόμενα games!

Το παιχνίδι διακόπηκε μετά απ' αυτό για λίγα λεπτά ώστε να κλείσει η οροφή και συνεχίστηκε με τεχνητό φως, με τον Murray να παραμένει δυνατός πνευματικά και να καταφέρνει τελικά να πάρει από νωρίς το πάνω χέρι στο 4ο σετ και να μη χάσει αυτή τη φορά το προβάδισμά του.

Ο Murray είχε από το 2017 να παίξει στο Wimbledon, φτάνοντας τότε μέχρι τα προημιτελικά. Δεν έχει χάσει ποτέ σε 1ο ή 2ο γύρο στο λονδρέζικο Grand Slam, σε 13 παρουσίες πλέον.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η 3η νίκη του στα 4 τελευταία χρόνια σε Grand Slam διοργάνωση και η πρώτη μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 2 φορές πρωταθλητής και κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο κάποιον qualifier, είτε τον Oscar Otte, είτε τον Arthur Rinderknech. Οι δυο παίκτες έδιναν πολύ μεγάλη μάχη στο Court 8, όμως ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας της προχωρημένης ώρας στο 9-9 του 5ου σετ. Θυμίζουμε πως στο Wimbledon υπάρχει tie-break στο 12-12 του τελευταίου σετ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Andrey Rublev έχασε το 1ο σετ αλλά κέρδισε τον Federico Delbonis με 4-6, 6-4, 6-1, 6-2, ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Karen Khachanov, που επικράτησε του Mackenzie McDonald με 3-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3). Εκτός 2ου γύρου έμεινε ο Jannik Sinner, που ηττήθηκε από τον Marton Fucsovics με 5-7, 6-3, 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots