Δεν αλλάζει ημ/νίες το Wimbledon - μείωση της σεζόν γρασιδιού

 
Δεν αλλάζει ημ/νίες το Wimbledon - μείωση της σεζόν γρασιδιού
© AELTC/Adam Warner
tn team Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 - 12:32

Η απόφαση του Roland Garros να πάει πίσω μια εβδομάδα, θα μειώσει κατά μια εβδομάδα και τη σεζόν του γρασιδιού, αφού το Wimbledon ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει ημερομηνίες. Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η βρετανική ομοσπονδία.

Σήμερα, λίγο μετά και την επίσημη ανακοίνωση του Roland Garros για τη μεταφορά του μια εβδομάδα αργότερα στο καλαντάρι (30 Μαΐου - 13 Ιουνίου), τα υπόλοιπα Grand Slams εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ενημερώνουν ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από συζήτηση με το συμβούλιο των Grand Slams και με τη συμφωνία του Australian Open, του Wimbledon και του US Open.

Όσον αφορά το Wimbledon, πρόσθεσε στην ανακοίνωση πως η σεζόν του γρασιδιού θα μειωθεί κατά μια εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας πως το Championships θα αρχίσει όπως είχε προγραμματιστεί στις 28 Ιουνίου, μόλις 2 εβδομάδες μετά το τέλος του Roland Garros.

Η βρετανική ομοσπονδία αντισφαίρισης, που διοργανώνει το ένα από τα τρια τουρνουά που θα επηρεαστούν άμεσα αφού τώρα συμπίπτουν με τη 2η εβδομάδα του Roland Garros, το 250άρι της WTA στο Νότιγχαμ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της μέσω ανακοίνωσης.

"Η απόφαση του Roland Garros να μετακινηθεί, προφανώς θα δημιουργήσει πρόβλημα στη σεζόν του γρασιδιού. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα σενάρια για τα τουρνουά μας και αν θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο πρόγραμμα. Κάθε απόφαση θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό."

Συνολικά η LTA διοργανώνει 5 ATP/WTA τουρνουά στη σεζόν του γρασιδιού και τις 3 εβδομάδες πριν από το Wimbledon, που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν 2, εκτός μόνο αν επιλέξει να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, με τον κίνδυνο να αποσύρουν πολλές παίκτριες τις συμμετοχές τους από το Νότιγχαμ εξαιτίας του Roland Garros.

Στο WTA Tour υπάρχουν τα τουρνουά του Νότιγχαμ (7-13 Ιουνίου), του Μπέρμιγχαμ (14-20 Ιουνίου) και του Ίστμπουρν (21-27 Ιουνίου), ενώ στο ATP Tour τα τουρνουά του Queen's στο Λονδίνο (14-20 Ιουνίου) και του Ίστμπουρν (21-27 Ιουνίου).

Τα δυο τουρνουά ακόμα που επηρεάζονται άμεσα, καθώς είναι προγραμματισμένα για την εβδομάδα 7-13 Ιουνίου, είναι το 250άρι του 's-Hertogenbosch (ATP/WTA) και το 250άρι της Στουτγκάρδης (ATP).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots