Alcaraz: "Δεν είμαι αρκετά ώριμος, πρέπει να μάθω απ' αυτό το ματς"

 
Alcaraz: "Δεν είμαι αρκετά ώριμος, πρέπει να μάθω απ' αυτό το ματς"
© USTA
tn team Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:38

Ο Carlos Alcaraz ήταν αρκετά αυστηρός με τον εαυτό του και παρότι αναγνώρισε το πολύ καλό παιχνίδι του Daniil Medvedev, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον τρόπο που ξεγλίστρησε το ματς από τα χέρια του.

"Στο 3-3 του tie-break έχασα το μυαλό μου. Για 3-4 πόντους ήμουν ασυγκέντρωτος. Πάλευα για 50 λεπτά και ξαφνικά συνέβη αυτό, ήταν δύσκολο. Στο 2ο σετ, απλά ήμουν στο φεγγάρι. Ήταν δύσκολο. Ο Daniil έπαιξε πολύ καλά. Μου πήρε πολύ ώρα για να επιστρέψω και να παίξω ξανά το παιχνίδι μου. Παραλίγο να σπάσω τη ρακέτα μου, αλλά συγκράτησα τον εαυτό μου", είπε ο Alcaraz, που έκανε γενικά μια αυστηρή αυτοκριτική μετά την ήττα του με 3-1 σετ από τον Medvedev.

"Παρόλο που νιώθω πιο ώριμος απ' ότι πριν από ένα χρόνο, μπορούν να έρθουν και αυτοί οι αγώνες. Έπαιξε πολύ καλά και δεν κατάφερα να βρω λύσεις. Νόμιζα ότι θα μπορούσα να βρω λύσεις και το παιχνίδι θα πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση, όμως μετά απ' αυτό το ματς θα αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου. Ακόμα δεν είμαι αρκετά ώριμος για να διαχειριστώ τέτοιου είδους αγώνες. Πρέπει να πάρω ένα μάθημα απ' αυτό."

Για το αν θα πάρει καιρό για να ξεπεράσει αυτή την ήττα, είπε: "Δεν γνωρίζω. Μπορεί μέρες, ή εβδομάδες. Δε νομίζω να το σκέφτομαι για πολύ καιρό, αλλά πρέπει να μάθω απ' αυτή την ήττα και να βελτιωθώ. Αυτοί οι αγώνες σε βοηθάνε να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος όταν αντιμετωπίζεις αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να το συζητήσω με την ομάδα μου, με τον Juan Carlos (Ferrero), να δω πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Θα πάρει μέρες, ίσως εβδομάδες, αλλά όχι πολύ περισσότερο."

Τέλος, ο Alcaraz είπε και μερικά πολύ καλά λόγια για τον Medvedev, με τον οποίο είχε παίξει άλλες 2 φορές φέτος αλλά χωρίς να χάσει σετ: "Σήμερα είχε περισσότερη ταχύτητα στα χτυπήματά του, ειδικά στο forehand. Το slice στα προηγούμενα ματς με βοήθησε να βρω το παιχνίδι μου, αλλά σήμερα δεν έγινε αυτό. Δεν έκανε λάθη και το σερβίς του ήταν εξαιρετικό. Είναι από τους καλύτερους στις επιστροφές και είναι απίστευτο το πως μπορεί να χτυπήσει την μπάλα τόσο βαθιά ενώ είναι τόσο πίσω στο γήπεδο. Και αν κάνω σερβίς βολέ, θα βρει τρόπο να με περάσει  από... το σπίτι του! Την επόμενη φορά θα πρέπει να σερβίρω καλύτερα και θα πρέπει να μάθω και να βρίσκω λύσεις σε τέτοιου είδους αγώνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots