Djokovic: "Σ' αυτό το σημείο, κάθε τελικός μπορεί να είναι ο τελευταίος μου"

 
Djokovic: "Σ' αυτό το σημείο, κάθε τελικός μπορεί να είναι ο τελευταίος μου"
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:11

Παρότι συνεχίζει να είναι πρώτο φαβορί σε όποιο Grand Slam και να αγωνίζεται, ο Novak Djokovic δεν παίρνει σαν δεδομένο κανέναν τελικό και γι' αυτό θέλει να το απολαύσει όσο περισσότερο μπορεί. Στάθηκε επίσης στον χαμένο τελικό του 2021 από τον Daniil Medvedev, λέγοντας πως αυτή τη φορά δεν θα αφήσει τα συναισθήματά του να τον κατακλύσουν.

"Είναι υπέροχο που κατάφερα να κερδίσω με straight sets. Μέχρι το 4-2 όλα πήγαιναν ρολόι, αλλά μετά τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Ανέβασε το επίπεδό του, ο κόσμος είχε μεγάλη συμμετοχή και δεν ήταν εύκολο να κλείσω το ματς, ήταν ξεκάθαρο όμως πως δεν ήθελα να παίξω 4ο σετ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδό μου, από τον πρώτο αγώνα στο Σινσινάτι μέχρι σήμερα. Τώρα ήρθε η ώρα για τη μεγαλύτερη πρόκληση", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Ben Shelton με 3-0 σετ για τα ημιτελικά του US Open.

Για το πως αισθάνεται που θα είναι σε έναν ακόμη τελικό Grand Slam -τον 36ο στην καριέρα του- είπε: "Δεν σκέφτομαι τα ρεκόρ, αλλά γνωρίζω πω στην ηλικία μου ο κάθε τελικός που παίζω μπορεί να είναι και ο τελευταίος. Γι' αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε στιγμή, γιατί είναι σαν ένα δώρο για την καριέρα μου. Είναι ξεκάθαρο πως στέκομαι μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία, αλλά δεν δίνω χρόνο στον εαυτό μου να το σκεφτεί αυτό, γιατί ξέρω τι μπορεί να συμβεί αν το κάνω, όπως αυτό που συνέβη και πριν 2 χρόνια, όταν θα μπορούσα να κερδίσω εδώ όλα τα Grand Slam στην ίδια χρονιά και να φτάσω τα 21 Slams συνολικά. Κατέληξε να με παρασύρει όλο αυτό και δεν θέλω να ξανασυμβεί."

Για το αν αισθάνεται περηφάνια για τα επιτεύγματά του, είπε: "Δεν θέλω να ακουστώ αλαζονικός, αλλά δεν μπορώ να πω πως με εκπλήσσει αυτό που κάνω, γιατί γνωρίζω πόσο σκληρά δουλεύω καθημερινά για να είμαι σ' αυτή τη θέση. Θεωρώ πως το αξίζω. Πιστεύω πολύ στις ικανότητές μου, σωματικά αισθάνομαι υπέροχα και η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Δεν σκέφτομαι να σταματήσω το τένις όσο είμαι στην κορυφή, δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω. Θα το σκεφτώ όταν οι νεότεροι παίκτες με κερδίζουν στα Grand Slams. Αυτά είναι τα τουρνουά που με κρατούν ενεργό και με παρακινούν να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Όλη η χρονιά είναι προγραμματισμένη για να πιάσω το πικ μου σ' αυτά τα τουρνουά και να προσπαθώ να τα κερδίσω."

Τέλος, ο Novak ρωτήθηκε και για την πράξη του στο τέλος του ματς, να αντιγράψει τον πανηγυρισμό του αντιπάλου του: "Απλά λάτρεψα τον πανηγυρισμό του Ben. Μου φάνηκε πολύ αυθεντικός και τον αντέγραψα. Έκλεψα τον πανηγυρισμό του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots