Νέα "απόδραση" για την Jabeur (vids)

 
Νέα "απόδραση" για την Jabeur (vids)
© Simon Bruty/USTA
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:50

H Ons Jabeur πραγματοποίησε μια νέα απόδραση από το Arthur Ashe Stadium, για να κερδίσει τη Marie Bouzkova μετά από μια τρίωρη μάχη και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open. Εκεί θα βρίσκονται και οι Marketa Vondrousova και Jessica Pegula.

Η Jabeur έκαμψε την αντίσταση της Bouzkova με 5-7, 7-6 (5), 6-3 μετά από 2 ώρες και 56 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium, για να πάρει μια ακόμα πολύ δύσκολη πρόκριση στο φετινό US Open.

Θυμίζουμε πως η 29χρονη Τυνήσια, φιναλίστ πέρσι στη Νέα Υόρκη, είχε κερδίσει στην πρεμιέρα της την Camila Osorio μετά από 2 γεμάτα σετ με 7-5, 7-6 (4), ενώ στον 2ο γύρο είχε κερδίσει σε ακόμα πιο αμφίρροπο ματς τη Linda Noskova, με 7-6 (7), 4-6, 6-3.

Σήμερα κινδύνεψε περισσότερο από ποτέ, αφού έμεινε για 1η φορά πίσω με σετ. Μπορεί στο 2ο σετ να είχε το προβάδισμα την περισσότερη ώρα, έχασε όμως την ευκαιρία να το κλείσει στο 9ο game, όταν είχε set point για το 6-3. Η Bouzkova μετά απ' αυτό έκανε το break back και μάλιστα προηγήθηκε με 6-5.

Η Jabeur έκανε το 6-6 με love service game, αλλά και στο tie-break κινδύνεψε, αφού βρέθηκε πίσω με 0-3 και με 2-4. Κατάφερε πριν να είναι αργά να επιστρέψει και τα πάντα ήταν ρευστά έως το 5-5. Τότε η Τυνήσια κράτησε το σερβίς της σε κρίσιμη στιγμή για να αποφύγει το match point, ενώ πήρε και τον επόμενο πόντο στο σερβίς της Τσέχας, για να κερδίσει το tie-break με 7-5 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί, αν και έχασε το προβάδισμα που είχε με 2-0, έκανε νέο break στο 6ο game για το 4-2 και αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω της, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή στο 9ο game, στο 3ο της match point.

Στον 4ο γύρο του US Open, η Jabeur θα αντιμετωπίσει την Qinwen Zheng, Νο.23 στο ταμπλό, που και εκείνη είχε δύσκολο έργο αλλά κέρδισε μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά τη Lucia Bronzetti με 6-3, 4-6, 6-4.

Η Νο.3 στο ταμπλό, Jessica Pegula, κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι με την Elina Svitolina, με 6-4, 4-6, 6-2, και συνεχίζει και εκείνη να διεκδικεί τον τίτλο. Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της, Madison Keys, που επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε τη Liudmila Samsonova με 5-7, 6-2, 6-2.

Τέλος, ευκολότερα πήρε την πρόκριση η πρωταθλήτρια του Wimbledon, Marketa Vondrousova, η οποία συνέτριψε με 6-2, 6-1 την Ekaterina Alexandrova σε 57 λεπτά, σε έναν αγώνα που είχε μόλις 6 αβίαστα λάθη!

Στις "16" η Vondrousova θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Peyton Stearns, που κέρδισε την Katie Boulter με 6-4, 6-3 και έγινε η 4η Αμερικανίδα που μπήκε στον 4ο γύρο, παίρνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots