Πρόκριση στα 4 σετ ο Alcaraz (vids)

 
Πρόκριση στα 4 σετ ο Alcaraz (vids)
© Darren Carroll / USTA
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:32

Την πρώτη του απώλεια σετ στο τουρνουά είχε ο Carlos Alcaraz, που όμως δεν επηρεάστηκε και ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 4ο, για να μπει στους "16" καλύτερους του US Open.

O Alcaraz επιβλήθηκε του Daniel Evans με 6-2, 6-3, 4-6, 6-3 στο παιχνίδι που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του Arthur Ashe Stadium, για να εξασφαλίσει και αυτός την είσοδό του στη δεύτερη εβδομάδα του US Open.

O 20χρονος Ισπανός, Νο.1 στο ταμπλό και πρωταθλητής πέρσι στη Νέα Υόρκη, είχε 60 winners και 23 αβίαστα λάθη, πραγματοποιώντας σε γενικές γραμμές έναν εξαιρετικό αγώνα. Ακόμα και στο σετ που έχασε ήταν καλός ο Alcaraz, απλά ο Evans ήταν καλύτερος και έκανε το τέλειο σετ, με 10 winners και ένα αβίαστο λάθος!

Γενικά ήταν καλός ο Βρετανός, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό απέναντι στον Alcaraz, από τον οποίο ηττήθηκε για 3η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις.

Ο Alcaraz έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες στο US Open και τις 14 συνολικά, σε 15 αναμετρήσεις στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως από το περσινό US Open, έχει 22 νίκες και μια ήττα σε Grand Slam αναμετρήσεις!

Στη φάση των "16" θα αντιμετωπίσει την έκπληξη, τον Ιταλό Matteo Arnaldi, που λίγο πριν πέτυχε εμφατική νίκη επί του Νο.16 του ταμπλό, Cameron Norrie, με 6-3, 6-4, 6-3.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το ματς, καθώς ο 22χρονος Arnaldi δείχνει ραγδαία βελτίωση και σίγουρα διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού πριν 2 εβδομάδες ανέβηκε στο Νο.61 του κόσμου και έκανε νέο career high, σήμερα προκρίθηκε για 1η φορά στη 2η εβδομάδα ενός Slam και μετά το US Open θα βρεθεί για 1η φορά στο Top 50 της κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots