Στα ημιτελικά η Jabeur! (vid)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 0:15

Μετά τον τελικό του Wimbledon, η Ons Jabeur πήρε μια ακόμα πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του US Open και πλησιάζει όλο και περισσότερο στον πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Η Jabeur επιβλήθηκε της Ajla Tomljanovic με 6-4, 7-6 (4) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του US Open. Θα είναι ο 2ος ημιτελικός της σε Grand Slam διοργάνωση, δυο μόλις μήνες μετά το Wimbledon, όπου ήταν φιναλίστ.

Η 28χρονη Τυνήσια ήταν όσο σταθερή χρειάστηκε, τελειώνοντας τον αγώνα με 29 winners και 30 αβίαστα λάθη και αξιοποίησε την κακή εμφάνιση της Tomljanovic, που είχε μόλις 12 winners με 24 αβίαστα λάθη - τα 9 από αυτά με διπλά λάθη.

Στο 1ο σετ η Jabeur έκανε νωρίς το break για το 3-1 και παρά την προσωρινή απάντηση της Tomljanovic, που ισοφάρισε σε 3-3, έκανε νέο break και ανέκτησε άμεσα το πάνω χέρι, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Jabeur έκανε και πάλι νωρίς το break, για να προηγηθεί με 2-0. Η Tomljanovic κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games και πέρασε μπροστά με 5-3, αλλά η Jabeur δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές σε tie-break, εκεί όπου η Jabeur "σφράγισε" τη νίκη της, επικρατώντας με 7-4.

Στον πρώτο της ημιτελικό στο US Open, η Jabeur θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα της Coco Gauff με την Caroline Garcia.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι κοντά στην επιστροφή της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης η Τυνήσια παίκτρια, που είναι και το career high της. Αν προκριθεί στον τελικό θα είναι και μαθηματικά στο Νο.2, ό,τι και αν κάνουν οι υπόλοιπες παίκτριες, ενώ αν χάσει στα ημιτελικά θα χρειαστεί να μην κερδίσει το τουρνουά κάποια από τις Gauff, Pegula και Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots