Εκτός από τον 1ο γύρο η υπερασπίστρια Raducanu (vids)

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Manuela Davies/USTA
tn team Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 10:02

Η υπερασπίστρια του τίτλου του US Open, Emma Raducanu, έμεινε εκτός από τον 1ο γύρο φέτος και αναμένεται να χάσει τουλάχιστον 69 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη! Εκτός από τον 1ο γύρο και η 2 φορές πρωταθλήτρια, Naomi Osaka.

Μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένων των εμφανίσεων της Raducanu όλη τη χρονιά, είναι όμως είδηση πως από τη 2η κιόλας μέρα του φετινού US Open, γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει διαφορετική πρωταθλήτρια.

Η περσινή νικήτρια του αμερικανικού Grand Slam, Emma Raducanu, γνώρισε την ήττα από την Alize Cornet στην πρεμιέρα της στο τουρνουά με 6-3, 6-3 και έτσι αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα υπεράσπισης με το καλημέρα στο τουρνουά.

Μάλιστα η ήττα της από τόσο νωρίς στο τουρνουά, σημαίνει αυτόματα και την απώλεια 1.990 βαθμών για τη 19χρονη Βρετανίδα, που θα χάσει τουλάχιστον 69 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στην καλύτερη για εκείνη περίπτωση στο Νο.80! Μια θέση που αν μη τι άλλο αντικατοπτρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πραγματική εικόνα, μιας και τον τελευταίο χρόνο σπανίως οι εμφανίσεις της νεαρής τενίστριας αντιστοιχούσαν στο Top 15 ή ακόμα και στο Top 10, όπου βρέθηκε.

Στον 2ο γύρο του US Open, η Cornet θα αντιμετωπίσει την Katerina Siniakova, που κέρδισε την Taylor Townsend με 6-4, 4-6, 6-2. 

Μια άλλη πρώην πρωταθλήτρια και μάλιστα 2 φορές, η Naomi Osaka, αποχαιρέτησε επίσης το αγαπημένο της Grand Slam από τον 1ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα από την Danielle Collins με 7-6 (5), 6-3. H Collins θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Ισπανίδα Cristina Bucsa, που κέρδισε την Kaja Juvan με 6-4, 6-4.

Η Paula Badosa τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Lesia Tsurenko, αλλά κατάφερε να μείνει στο ταμπλό, παίρνοντας τη νίκη με 3-6, 7-6 (4), 6-3. Επόμενη αντίπαλη για την Ισπανίδα, Νο.4 στο ταμπλό, θα είναι η Petra Martic, η οποία απέκλεισε την Varvara Gracheva με 6-4, 7-6 (3).

Δύσκολες νίκες και για τις Karolina Pliskova και Belinda Bencic, με την πρώτη να επικρατεί της Magda Linette με 6-2, 4-6, 7-6 (8) και τη δεύτερη να κερδίζει την Andrea Petkovic με 6-2, 4-6, 6-4. Τέλος, η Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis, γνώρισε την ήττα από την qualifier Yue Yuan με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots