Medvedev: "Θα το γιορτάσω, ελπίζω να μη με δείτε στις ειδήσεις!" (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Pete Staples/USTA
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:29

O Daniil Medvedev είπε πως σίγουρα θα γιορτάσει τη μεγάλη νίκη του στο US Open τις επόμενες μέρες, αποκάλυψε πως πριν από τους αγώνες του με τον Djokovic χρειάζεται ειδική προετοιμασία, ενώ μίλησε περισσότερο και για τον FIFA πανηγυρισμό που έκανε στο Arthur Ashe Stadium.

"Πάντα μιλάμε για τακτική με τον προπονητή μου μια μέρα πριν από τον αγώνα. Συνήθως παίρνει 5-10 λεπτά, είναι μικρά πράγματα. Πιθανότατα για το που θα σερβίρω, για το τι θα κάνω μέσα στους πόντους. Στους αγώνες μου με τον Novak, το συζητάμε για περίπου 30 λεπτά. Γιατί; Επειδή έχουμε παίξει ήδη 7 αγώνες πριν από τον σημερινό, μπορεί και περισσότερους, και κάθε αγώνας ήταν διαφορετικός, γιατί είναι πάρα πολύ καλός, κάθε φορά αλλάζει την τακτική του και την προσέγγισή του. Αυτό που άλλαξε σήμερα σε σχέση με την Αυστραλία, είναι πως είχα ένα καθαρό πλάνο στο μυαλό μου και τι έπρεπε να κάνω την εκάστοτε στιγμή. Φυσικά και πάλι θα εξαρτιόταν από εκείνον, γιατί κάποιες φορές σε αναγκάζει να είσαι πιο επιθετικός ή πιο αμυντικός. Είχα όμως ένα καθαρό πλάνο που δούλεψε. Σήμερα δεν ήταν στα καλύτερά του, είχε αρκετή πίεση να αντιμετωπίσει. Και εγώ ένιωσα πίεση και στα δεύτερα σερβίς πολλές φορές ρίσκαρα, επειδή ήξερα ότι δεν μπορούσα να του δώσω εύκολα σερβίς. Αυτό ήταν το πλάνο. Επειδή είχα αυτοπεποίθηση σε κρίσιμα σημεία, κατάφερα και να το εφαρμόσω καλά", είπε ο Medvedev στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο US Open, μετά τον θρίαμβό του επί του Novak Djokovic με 3-0 σετ.

Για το κοινό, που προς το τέλος του αγώνα τον αποδοκίμαζε έντονα ακόμα και όταν σέρβιρε: "Ήταν σίγουρα πολύ δύσκολο. Ήξερα πως έπρεπε να συγκεντρωθώ, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν πήγαινε 5-5, αν θα άρχιζα να τρελαινόμουν ή τι άλλο μπορεί να συνέβαινε. Δε συνέβη, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό. Ήξερα πως έπρεπε να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου για να κερδίσω αυτό το ματς. Ήταν περισσότερο για να στηρίξουν εκείνον και όχι για να αποδοκιμάσουν εμένα. Ήθελαν να τον δουν να κάνει το calendar Grand Slam. Σίγουρα όμως με επηρέασε και έκανα και κάποια διπλά λάθη εξαιτίας του. Αυτό κάνει ακόμα πιο γλυκιά τη νίκη στο τέλος, γιατί κατάφερα να περάσω πρώτο σερβίς στο 3ο μου match point."

Για τον πρώτο του major τίτλο: "Κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι για πρώτη φορά είναι ξεχωριστό. Όταν κέρδισα τον πρώτο μου junior τίτλο, σήμαινε πολλά για μένα. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν κέρδισα το πρώτο μου Futures επίσης. Όταν επαναλαμβάνεις ένα επίτευγμα, το συναίσθημα είναι διαφορετικό, εκτός αν γράψεις ιστορία. Το λέω αυτό γιατί ήμουν χαρούμενος και όταν κέρδισα το Masters, ήταν σπουδαίο επίτευγμα και δεν το έχουν κάνει πολλοί παίκτες, αλλά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως ήθελα περισσότερα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα πετύχεις στην καριέρα σου, αλλά πάντα έλεγα ότι ήθελα να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Μετά κέρδισα στον Καναδά, αλλά ήταν πολύ κοντά το Σινσινάτι και δεν μπορούσα να το γιορτάσω. Πήρα αμέσως το αεροπλάνο και είχα αγώνα. Εδώ ξέρω πως δεν θα έρθει κάτι μεγάλο στο κοντινό μέλλον, οπότε ξέρω πως θα το γιορτάσω. Και οι Ρώσοι ξέρουμε καλά να γιορτάζουμε (χαμόγελο). Ελπίζω πως δεν θα με δείτε στις ειδήσεις. Αλλά σίγουρα θα το γιορτάσω τις επόμενες μέρες."

Για τον Djokovic και για το αν τον κάνει να νιώθει ξεχωριστά που το πρώτο του Grand Slam ήρθε σε έναν αγώνα που ο αντίπαλός του μπορούσε να γράψει ιστορία: "Λυπάμαι για τον Novak, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αισθάνεται. Δεν έχω νιώσει αυτά τα συναισθήματα. Αλλά σίγουρα όλο αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο για μένα. Το Grand Slam είναι Grand Slam και θα ήταν το ίδιο αν είχα κερδίσει τον Botic (Van de Zandschulp) στον τελικό, αλλά το να ξέρω πως κέρδισα έναν παίκτη που είχε 27-0 στα Grand Slams φέτος, από τον οποίο έχασα στην Αυστραλία και που πήγαινε για μια τεράστια ιστορία εδώ, το κάνει πιο γλυκό για μένα και μου δίνει αυτοπεποίθηση για τα επόμενα τουρνουά στα hard courts."

Για τον πανηγυρισμό του FIFA που έκανε στο τέλος: "Μπορώ να το εξηγήσω. Το σκεφτόμουν από το Wimbledon. Μια νύχτα που δεν μπορούσα να κοιμηθώ, μετά από 5-10 λεπτά είχα τρελές σκέψεις, όπως και όλοι οι άνθρωποι. Σκεφτόμουν πως αν κέρδιζα το Wimbledon, απέναντι στον Novak ή οποιονδήποτε άλλον, δεν έπρεπε να κάνω κάποιον βαρετό πανηγυρισμό που κάνω συνέχεια. Έπρεπε να κάνω κάτι ξεχωριστό. Μου αρέσει πολύ το FIFA και μου αρέσει να παίζω PlayStation. Λέγεται ο πανηγυρισμός του νεκρού ψαριού. Αν γνωρίζεις τον αντίπαλό σου στο FIFA, συχνά θα τον κάνεις. Θα βάλεις ένα γκολ, θα κερδίζεις 5-0 και θα κάνεις αυτό. Μιλούσα και με τους άλλους παίκτες, τους πιο νέους, στα αποδυτήρια. Παίζουν επίσης FIFA και μου είπαν ότι θα ήταν θρυλικό. Με όσους μίλησα και παίζουν FIFA μου είπαν το ίδιο πράγμα, οπότε έτσι ήθελα να γίνει. Ξαναλέω, δεν το έκανα επειδή ήθελα να μπω στις εφημερίδες και να συζητούν για το πως έκανα έναν πανηγυρισμό από το FIFA. Δε με νοιάζει αυτό. Απλά ήθελα να το κάνω ξεχωριστό για όσους παίζουν και αγαπούν το FIFA. Ήξερα ότι θα το κάνω. Πόνεσα λίγο, δεν είναι εύκολο να το κάνεις σε σκληρή επιφάνεια, αλλά είμαι χαρούμενος που το έκανα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots