Η Rogers έβγαλε νοκ άουτ την Barty! (vids)

 
Shelby Rogers
Shelby Rogers © Pete Staples/USTA
tennisnews team Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 - 5:44

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της πέτυχε η Shelby Rogers, η οποία επέστρεψε από το 2-5 στο 3ο σετ και κέρδισε την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Ashleigh Barty, για να προκριθεί στον 4ο γύρο του US Open.

Σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της, η Shelby Rogers επιβλήθηκε της Ashleigh Barty με 6-2, 1-6, 7-6 (5) στο Arthur Ashe Stadium και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του US Open.

Η 28χρονη Αμερικανίδα προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα της στη δεύτερη εβδομάδα του Grand Slam της πατρίδας της, καθώς πέρσι τέτοια εποχή είχε φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Παρά το γεγονός πως μετά την κατάκτηση του 1ου σετ η Barty κυριάρχησε στο court και κέρδισε τα 11 από τα 14 επόμενα games, με αποτέλεσμα να πάρει εύκολα το 2ο σετ και να προηγηθεί με 5-2 στο 3ο, η Rogers βρήκε τρόπο να μείνει στο ματς και να ανατρέψει το double break.

Έκανε δυο συνεχόμενα breaks η Αμερικανίδα, που κράτησε και το σερβίς της 2 φορές για να πάρει 4 games στη σειρά και να προηγηθεί με 6-5 στο αποφασιστικό σετ. Σε αυτό το διάστημα βρέθηκε 6 φορές σε απόσταση 2 πόντων από την ήττα, αλλά δεν αντιμετώπισε κανένα match point. Η Barty κράτησε το σερβίς της μετά από ώρα για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά και τελικά ένα mini-break για την Rogers έκανε τη διαφορά, για να φτάσει σε match point και να το αξιοποιήσει με το σερβίς της.

Στον 4ο γύρο του US Open, η Rogers θα αντιμετωπίσει την πολύ ταλαντούχα Emma Raducanu, που παραμένει αήττητη σε 6 αναμετρήσεις στο US Open. Θυμίζουμε πως η 18χρονη Βρετανίδα, που μπήκε στο τουρνουά μέσα από τα προκριματικά, κέρδισε νωρίτερα τη Sara Sorribes Tormo με το εντυπωσιακό 6-0, 6-1.

Σε μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του 4ου γύρου, η Belinda Bencic θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek. H Bencic, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, έπαιξε πολυ καλό τένις και κέρδισε την Jessica Pegula με 6-2, 6-4, ενώ η Swiatek, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2020, επικράτησε δύσκολα της Anett Kontaveit με 6-3, 4-6, 6-3.

Τέλος, η Karolina Pliskova έκανε ένα άψογο ματς, επιβλήθηκε της Ajla Tomljanovic με 6-3, 6-2 και θα αντιμετωπίσει για μια θέση στα προημιτελικά την Anastasia Pavlyuchenkova, που κέρδισε τη Varvara Gracheva με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots