Τσιτσιπάς: "Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό να είμαι σε 3 event, αλλά είναι πολύ ξεχωριστό" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό να είμαι σε 3 event, αλλά είναι πολύ ξεχωριστό" (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 19:29

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την απόφασή του να συμμετέχει σε 3 ταμπλό στο φετινό Roland Garros, εξηγώντας τη σημασία που είχε για εκείνον και για την Paula Badosa να συμμετέχουν μαζί στο μεικτό του Roland Garros, αφού στο Παρίσι πριν από έναν χρόνο είχαν το πρώτο τους ραντεβού.

"Θα το περιέγραφα σαν έναν κήπο ευτυχίας, το ότι μπορώ να παίξω και με τον Πέτρο και με την Paula", είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να παίξει σε μονό, διπλό και μεικτό διπλό στο Roland Garros, στη συνέντευξη που έδωσε στα ελληνικά για το Eurosport.

Και συνέχισε: "Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, είναι η πρώτη φορά (που θα παίξει με τον αδερφό του και με την σύντροφό του στο ίδιο τουρνουά). Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό που παίζω και στα τρια event, αλλά ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό με την Paula, να παίξουμε μαζί μεικτά. Ήταν μια επιθυμία μου που ήθελα να εκπληρώσω και είναι ξεχωριστό και για τους δυο μας που συμβαίνει στο Παρίσι, επειδή στο Παρίσι είχαμε το πρώτο μας ραντεβού. Είναι το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα και είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς αυτό το τουρνουά.

Θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία που θα παίξω με τον Πέτρο και με την Paula σε μια μέρα. Ελπίζω να καταφέρουμε κάτι καλό και να δημιουργήσουμε ωραίες στιγμές μέσα στο γήπεδο μαζί. Είναι κάτι που δεν κάνω τόσο συχνά (να παίζει διπλά) και μου φέρνει τρομερή χαρά που θα έχω την ευκαιρία να το κάνω και με τους δυο."

Έκανε και την ανάλυση της αναμέτρησής του με τον Altmaier, την οποία κέρδισε στα 4 σετ: "Ξεκίνησα καλά, έπαιζα βαθιά, ένιωσα και μια μονοτονία από την πλευρά του αντιπάλου μου, ένιωσα ότι τα 5 σετ που έπαιξε πριν 2 μέρες του στοίχισαν από πλευράς φυσικής κατάστασης. Αλλά τον είδα να μπαίνει στο 3ο σετ πολύ διαφορετικά. Δεν περίμενα κάποια χτυπήματα που έβγαλε, η ποιότητά του δεν ήταν καν κοντά με αυτή των πρώτων 2 σετ. Έπαιζε χωρίς φόβο και χωρίς καμία ανησυχία, καταφέρνοντας να βγάλει καταπληκτικό τένις. Το σερβίς του στο 3ο σετ είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και με δυσκόλεψε.

Στο 4ο σετ άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα την μπάλα στις χορδές, άνοιγα το γήπεδο πολύ καλύτερα και αυτό τον έκανε να δουλέψει περισσότερο για να κερδίσει τους πόντους. Αυτό έκανε και τη διαφορά στο τέλος, γιατί φάνηκε ότι άρχισε να κουράζεται και ήθελε να κάνει πιο σύντομους τους πόντους. Εγώ όμως του έβαζα δουλειά σε κάθε πόντο και του έβαλα μια πρόκληση για να γίνει ένα ματς φυσικής κατάστασης. Είχε παίξει πολύ τένις τις τελευταίες μέρες και για μένα ήταν ένα μικρό πλεονέκτημα αυτό, ήξερα ότι θα ήταν επώδυνο γι' αυτόν να πάει back-to-back σε αγώνες 5 σετ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots