Double bagel σε 51 λεπτά η Swiatek! (vids)

 
Double bagel σε 51 λεπτά η Swiatek! (vids)
© Julien Crosnier/FFT
tn team Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 - 17:31

Μόλις 51 λεπτά χρειάστηκε η Iga Swiatek για να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros, κάνοντας το 2ο double bagel της στη φετινή σεζόν! Στη 16άδα και η Coco Gauff, που σταμάτησε την εντυπωσιακή πορεία της Mirra Andreeva.

Δεν θα μπορούσε να πάρει πιο επιβλητικά το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros η Iga Swiatek, η οποία συνέτριψε την Xinyu Wang, Νο.80 του κόσμου, με 6-0, 6-0, σε 51 μόνο λεπτά!

Η 22χρονη Πολωνή, Νο.1 στον κόσμο και υπερασπίστρια του τίτλου, είχε 21 winners και 11 αβίαστα λάθη, δεν ήρθε ποτέ αντιμέτωπη με break point και "έσπασε" 3 φορές σε κάθε σετ το σερβίς της Κινέζας, αξιοποιώντας τα 6 από τα 9 break points της.

Αυτό ήταν το 2ο double bagel της για φέτος, μετά απ' αυτό που έκανε απέναντι στην Anastasia Pavlyuchenkova στη Ρώμη, ενώ αθροιστικά έχει φτάσει ήδη τα 14 bagels στη φετινή σεζόν!

Το μεγάλο φαβορί θα περιμένει τώρα την αναμέτρηση της Bianca Andreescu με τη Lesia Tsurenko, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16".

Εκεί θα βρίσκεται και η περσινή φιναλίστ, Coco Gauff, που έδειξε την εμπειρία της και "λύγισε" τη 16χρονη Mirra Andreeva με 6-7 (5), 6-1, 6-1, απαντώντας εμφατικά μετά το χαμένο 1ο σετ.

Ήταν μια φανταστική προσπάθεια για τη 16χρονη Andreeva, που μπήκε για 1η φορά σε ένα Grand Slam χάρη στο νικηφόρο πέρασμα που έκανε από τα προκριματικά, για να φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο και να πάρει ένα σετ απέναντι στο Νο.6 του κόσμου.

Η νεαρή Ρωσίδα, Νο.143 στην παγκόσμια κατάταξη (είναι και το career high της), έχει εξασφαλίσει την πρώτη της άνοδο στο Top 100 και μπορεί να φτάσει έως και το Νο.98 του κόσμου.

Στον επόμενο γύρο του παρισινού major, η Gauff θα αντιμετωπίσει μια εκ των Anna Karolina Schmiedlova και Kayla Day.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots