Ο Altmaier "πέταξε έξω" τον Sinner - Έχασε απίστευτο match point o Ιταλός! (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Philippe Montigny/FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 19:21

Το Νο.79 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniel Altmaier, κατέθεσε ψυχή και σώμα στο γήπεδο για να πετύχει μια τεράστια νίκη εις βάρος του Jannik Sinner, που είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς από το 4ο σετ, αλλά έχασε με απίστευτο τρόπο match point στο δικό του σερβίς!

Μετά από 5 ώρες και 26 λεπτά μιας απίστευτης μονομαχίας στο Suzanne Lenglen και στον αγώνα του τουρνουά δίχως αμφιβολία, ο Daniel Altmaier υπέταξε το Νο.8 του ταμπλό, Jannik Sinner, με 6-7 (0), 7-6 (7), 1-6, 7-6 (4), 7-5.

Από το 1ο σετ φαινόταν πως δεν θα έχει εύκολο απόγευμα ο Sinner, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω και να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να πάρει το σετ στο tie-break και να προηγηθεί.

Ο Altmaier ωστόσο πήρε με τον ίδιο τρόπο το 2ο σετ, μετά από ένα tie-break, δηλαδή, στο οποίο απώλεσε αρχικά προβάδισμα με 6-3, αλλά τελικά αξιοποίησε το 5ο set point του και το κατέκτησε με 9-7

"Γκάζωσε" στο 3ο σετ ο Sinner και έχασε μόνο ένα game, ενώ στο 4ο επέστρεψε από το 0-3, είχε break point για να περάσει μπροστά με 4-3 και τελικά έκανε το 2ο break για να πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στο 5-4.

Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να κλείσει το ματς το μεγάλο φαβορί, που μάλιστα είχε 2 match points στο σερβίς του στο 10ο game για να το κάνει. Ο "εφτάψυχος" Altmaier ωστόσο άντεξε, ενώ χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης στο ένα από τα δυο match points, στο οποίο ο Sinner φαινόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Το match point που είχε ο Ιταλός στο 4ο σετ, με τον Altmaier να "κλέβει" τον πόντο με αρκετή δόση τύχης:

Τελικά τα χειρότερα δεν αποφεύχθηκαν για το Νο.9 του κόσμου, που υπέστη το break και έχασε αυτό το σετ σε ένα ακόμα tie-break!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, στο 5ο σετ ο Altmaier έκανε πρώτος break, για να περάσει μπροστά με 5-3. Ο Sinner δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με break back στο 5-5, όμως στο αμέσως επόμενο game δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο (5-6).

Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για τη νίκη ο Altmaier, o Sinner κατάφερε να ανατρέψει το 40-0 και να σώσει 4 match points συνολικά, όμως και εκείνος συνέχισε να σπαταλά τις ευκαιρίες του. Φυσικά αξίζουν τα εύσημα και στον Altmaier που έμεινε ψύχραιμος, έσβησε 3 break points στο ίδιο game και τελικά "σφράγισε" την τεράστια νίκη του στο 5ο του match point, έπειτα από 5 ώρες και 26 λεπτά ενός συγκλονιστικού ματς.

Αυτή ήταν μόλις η 2η Top 10 νίκη για τον Altmaier, που είχε πετύχει την άλλη απέναντι σε ακόμα έναν Ιταλό, τον Matteo Berrettini, επίσης στο Roland Garros, το 2020. Εκείνη τη χρονιά είχε κάνει και την καλύτερη πορεία του σε ένα Slam, φτάνοντας έως τον 4ο γύρο του Παρισιού.

Φέτος θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο τον Grigor Dimitrov, που κέρδισε τον Emil Ruusuvuori με 7-6 (4), 6-3, 6-4.

Νωρίτερα σήμερα την πρόκριση για τον 3ο γύρο πήρε και ο Casper Ruud, που νίκησε τον Giulio Zeppieri με 6-3, 6-2, 4-6, 7-5. Στον 3ο γύρο ο Ruud θα αντιμετωπίσει τον Zhizhen Zhang, που απέκλεισε τον Thiago Agustin Tirante, με 7-6 (3), 6-3, 6-4.

Ο Thiago Seyboth Wild, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Daniil Medvedev στον 1ο γύρο, κέρδισε και τον Guido Pella σήμερα με 6-3, 3-6, 6-4, 6-3, για να μπει και αυτός στους "32". Εκεί θα παίξει με τον Yoshihito Nishioka, που επικράτησε του Max Purcell με 4-6, 6-2, 7-5, 6-4.

Τέλος, ο Borna Coric επικράτησε στα 5 σετ του Pedro Cachin με 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, 6-4 και έμεινε "ζωντανός", αντιμετωπίζοντας έναν ακόμα Αργεντινό στην επόμενη φάση, τον Thomas Martin Etcheverry, που απέκλεισε το Νο.18 του ταμπλό, Alex De Minaur, με 6-3, 7-6 (2), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots