Έκανε το καθήκον της η Sabalenka, εκτός η Garcia (vids)

 
Έκανε το καθήκον της η Sabalenka, εκτός η Garcia (vids)
tn team Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 - 19:23

H Aryna Sabalenka έκανε το καθήκον της απέναντι στην Iryna Shymanovich. Το νικηφόρο της σερί συνεχίζει η Elina Svitolina, πρόωρο αντίο είπε η Caroline Garcia.

H Sabalenka επικράτησε της προερχόμενης από τα προκριματικά Shymanovich με 7-5, 6-2 και έκανε το δεύτερο βήμα για να κάνει το 2/2 στα Grand Slams το 2023, καθώς και να διεκδικήσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από την Iga Swiatek.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα, η οποία δεν έχει περάσει ποτέ από τον 3ο γύρο του Roland Garros στο παρελθόν, έκανε το break στο 12ο game ενός πολύ κλειστού 1ου σετ, στο οποίο χρειάστηκε 3 set points και 7 ισοπαλίες, μέχρι να το πετύχει.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0, δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και με νέο break στο 8ο game "κλείδωσε" τη νίκη της σε 87 λεπτά, για να κάνει το 2 στα 2 χωρίς χαμένο σετ στο τουρνουά και να προκριθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στον 3ο γύρο.

Την Παρασκευή θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στη 16άδα του Roland Garros, απέναντι σε μια εκ των Magdalena Frech και Kamilla Rakhimova.

Την 6η διαδοχική νίκη της στο tour πανηγύρισε η Elina Svitolina, που συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις της και παρότι βρέθηκε πίσω με σετ, κατάφερε να κερδίσει την Storm Hunter με 2-6, 6-3, 6-1.

Στον 3ο γύρο η Ουκρανή θα αντιμετωπίσει την Anna Blinkova, που πέτυχε την έκπληξη της ημέρας, αποκλείοντας από το τουρνουά τη Νο.5 του ταμπλό και αγαπημένη του κοινού, Caroline Garcia, με 4-6, 6-3, 7-5.

Μεγάλη νίκη και για την Peyton Stearns, που απέκλεισε τη Jelena Ostapenko, πρωταθλήτρια στο Παρίσι το 2017 και Νο.17 στο ταμπλό, με 6-3, 1-6, 6-2. Στον 3ο γύρο η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει την Daria Kasatkina, που επίσης είχε μια πολύ δυνατή αντίπαλη και βγήκε νικήτρια, επικρατώντας με 6-3, 6-4 της Marketa Vondrousova.

Η Jessica Pegula έπαιξε μόνο για ένα σετ (το πήρε 6-2) αφού η Camila Giorgi είχε κάποιες ενοχλήσεις και εγκατέλειψε. Η Αμερικανίδα θα παίξει στη συνέχεια με την Elise Mertens, που απέκλεισε την Camila Osorio με 6-3, 7-6 (3).

Η Anastasia Pavlyuchenkova επιβλήθηκε της Liudmila Samsonova με 4-6, 7-5, 7-5 και θα παίξει στον 3ο γύρο με ακόμα μια συμπατριώτισσά της, την Anastasia Potapova, που και εκείνη χρειάστηκε ανατροπή για να περάσει το εμπόδιο της Mayar Sherif, με 3-6, 6-4, 6-1.

Τέλος, η Yulia Putintseva έβγαλε εκτός τη Νο.18 του ταμπλό, Qinwen Zheng, με 6-2, 6-1, και θα αντιμετωπίσει στις "32" την Sloane Stephens, που επιβλήθηκε της Varvara Gracheva με 6-2, 6-1 και συνεχίζει με μόλις 7 χαμένα games στο τουρνουά!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots