Djokovic: "Ένα κομμάτι μου έφυγε μαζί με τον Rafa - φαβορί ο Alcaraz"

 
Djokovic: "Ένα κομμάτι μου έφυγε μαζί με τον Rafa - φαβορί ο Alcaraz"
© Julien Crosnier/FFT
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 20:11

O Novak Djokovic είπε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι πως ένα κομμάτι του έφυγε με τον Rafael Nadal όταν ανακοίνωσε πως πιθανότατα θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του το 2024, ενώ θεωρεί πως ο Carlos Alcaraz θα είναι το Νο.1 φαβορί στο φετινό Roland Garros.

"Ειλικρινά, δεν θα μου λείψει από το ταμπλό", είπε ο Djokovic όταν αναφέρθηκε η απουσία του Rafael Nadal από το φετινό Roland Garros, φέρνοντας αρκετά γέλια στην αίθουσα.

"Δεν είχα και πολλή επιτυχία εναντίον του εδώ. Τον κέρδισα δυο φορές, αλλά χρειάστηκε αίμα, δάκρυα και ιδρώτας για να τα καταφέρω. Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις σε κάθε γήπεδο, αλλά ειδικά εδώ. Είναι σαφές πως σαν φίλος του τένις, θέλω να κερδίζω πάντα τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ο Rafa δεν έγραψε μόνο ιστορία, αλλά έχει κερδίσει και τις καρδιές του κόσμου, επάξια, με το χάρισμά του, τον χαρακτήρα του και όλα όσα έχει αφήσει ως κληρονομιά.

Είναι υπόδειγμα παίκτη που θα λείψει από το tour και όλοι ελπίζουμε να επιστρέψει. Νομίζω είπε ότι μπορεί να επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς και ότι η επόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία του. Ένιωσα ένα κομμάτι του εαυτού μου να φεύγει μαζί του, όταν το είπε αυτό. Είναι ένας από τους ανθρώπους με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καριέρα μου και ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για μένα, για να συνεχίσω να παίζω και να πιέζω τον εαυτό μου. Με έκανε να σκεφτώ την καριέρα μου και πόσο ακόμα θα είμαι εδώ. Δεν πρόκειται να ανακοινώσω τίποτα σήμερα, αλλά το σκεφτόμουν εκείνη τη μέρα."

Όσο για το πως νιώθει στη σκέψη ότι μπορεί στο Παρίσι να ξεπεράσει τον Nadal και να γίνει ο πρώτος της ιστορίας με 23 Grand Slams τίτλους, είπε: "Δεν είναι κρυφό ότι παίζω για τα ρεκόρ και θέλω να γράψω όσο περισσότερη ιστορία μπορώ. Είναι κάτι που με παρακινεί και με εμπνέει. Τα πράγματα όμως δεν είναι και όπως ήταν 10 χρόνια πριν, μιλώντας για το σώμα μου. Είχα πει όταν ξεκινούσε η σεζόν ότι τα Slams είναι το μεγάλο βάρος για μένα και αυτή τη στιγμή το σώμα μου είναι καλά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Στην Αυστραλία αναγκάστηκα να παίξω με έναν τραυματισμό και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω, όμως πρέπει να είμαι έτοιμος για τέτοιες προκλήσεις, συμβαίνει συχνότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Ένα μέρος μου είναι πολύ αισιόδοξο και φιλοδοξεί να κερδίσει όσο περισσότερα Slams γίνεται, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να μείνω ταπεινός και να παραδεχτώ πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τώρα. Θα προσπαθήσω να βρω την κατάλληλη ισορροπία. Γνωρίζω καλά τι πρέπει να κάνω στα Grand Slams, έχω μια πολύ καλή ομάδα κοντά μου και είναι σίγουρα μεγάλο κίνητρο το να γράψω ιστορία. Η απουσία του Nadal είναι μια μεγάλη απώλεια για το τουρνουά, όμως δίνει την ευκαιρία ταυτόχρονα σε κάποιους άλλους παίκτες. Τώρα είναι ο Alcaraz στο Νο.1 και ίσως το μεγαλύτερο φαβορί εδώ. Επίσης είναι καλά ο Τσιτσιπάς και o Medvedev, οι Rune, Ruud και Zverev πάντα μπορούν να βλάψουν τον οποιονδήποτε. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Ελπίζω να το κάνω εγώ."

Όσο για τους λόγους που θεωρεί μεγαλύτερο φαβορί από εκείνον τον Alcaraz, είπε: "Είναι στο Νο.1 του κόσμου και είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τους περισσότερους μεγάλους τίτλους στο χώμα φέτος. Μπορεί να έχει ένα Slam και εγώ να έχω 22, όμως είναι μεγαλύτερο φαβορί. Δεδομένων των νικών που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες, θεωρώ πως είναι λίγο πάνω από εμένα. Όπως είπα όμως, τα Grand Slams είναι διαφορετικά τουρνουά, είναι σαν ένα διαφορετικό άθλημα. Είναι best-of-five και έχω την εμπειρία με το μέρος μου, αλλά μέχρι να βρεθούμε αντιμέτωποι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες. Οπότε βλέπουμε τη μεριά της αγωνιστικής κατάστασης και φόρμας, όπου είναι το Νο.1 φαβορί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots