Στο Roland Garros Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ

 
Στο Roland Garros Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ
tn team Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 - 15:24

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε στα προκριματικά του Roland Garros την ερχόμενη εβδομάδα, αφού θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.221 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, θα αγωνιστεί για 5η φορά στην καριέρα της στο παρισινό Grand Slam.

Μετά από 3 ήττες στα προκριματικά, μια φορά στον 3ο γύρο και δυο στον 2ο, πέρσι κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο της στο κυριώς ταμπλό του χωμάτινου major, κερδίζοντας και τα 3 παιχνίδια που έδωσε.

Η Παπαμιχαήλ, η οποιά βρικεται στο Νο.157 του κόσμου, θα παίξει για 2η μόλις φορά στο Roland Garros, αφού πέρσι είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιού και είχε ηττηθεί στον 1ο προκριματικό γύρο. Γενικά διεκδικεί την 1η της πρόκριση σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης η Δέσποινα, καθώς είναι ένας στόχος που δεν έχει επιτευχθεί.

Τα προκριματικά του Roland Garros ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα, 22 Μαΐου.

Θυμίζουμε πως στο κυριώς ταμπλό, που ξεκινάει την Κυριακή 28 Μαΐου, θα έχουμε προφανώς άλλη μια διπλή συμμετοχή, του Στέφανου Τσιτσιπά στους άνδρες και της Μαρίας Σάκκαρη στις γυναίκες, ενώ θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση και στο διπλό των ανδρών, όπου θα αγωνιστούν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots