Nadal: "Για τέτοιες στιγμές παίζω ακόμα τένις" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 11:35

Μεθαύριο θα κλείσει τα 36, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για το τέλος της καριέρας του αν δεν βρεθεί σύντομα κάποια λύση για το πόδι του, όμως ο Rafael Nadal ζει για νίκες όπως η χθεσινή, όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου.

"Ήταν πολύ ξεχωριστή νύχτα για μένα, αλήθεια είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ακόμα αγωνίζομαι γι' αυτό το λόγο, για εμπειρίες σαν κι αυτή. Είναι όμως μόνο ένας προημιτελικός, δεν έχω κερδίσει τίποτα ακόμα και πρέπει να προετοιμαστώ καλά για τον επόμενο αγώνα. Ξέρω πως είναι τα πράγματα και γνωρίζω πως μπορώ να το απολαύσω μόνο απόψε, αφού από αύριο πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά. Είμαι πολύ σταθερό άτομο συναισθηματικά και θα συγκεντρωθώ για να διατηρήσω το επίπεδο που είχα σήμερα", είπε ο Rafa στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον θρίαμβό του επί του Djokovic.

Για το rivalry του με τον Djokovic και τη μάχη των Grand Slams τίτλων, ο Nadal είπε: "Έχουμε παίξει στα πιο μεγάλα τουρνουά του κόσμου και είναι πάντα ξεχωριστό να τον αντιμετωπίζω. Το γεγονός πως παίξαμε έναν προημιτελικό σήμερα (και όχι ημιτελικό ή τελικό) δεν αλλάζει τίποτα. Επίσης δεν περνάει ποτέ από το μυαλό μου όταν τον αντιμετωπίζω το ποιος θα καταλήξει να έχει τα περισσότερα Slams. Έχουμε πετύχει και οι τρεις τα όνειρά μας (μαζί με τον Federer), έχουμε γράψει ιστορία και μπορώ να πω ότι το επίπεδό μας είναι λίγο πολύ το ίδιο, οπότε δεν το θεωρώ σχετικό να μας απασχολεί το ποιος θα έχει τα περισσότερα Slams."

Για το γεγονός πως ο αγώνας ξεκίνησε στις 9 το βράδυ στο Παρίσι και ολοκληρώθηκε μετά τη μια, ο Ισπανός δήλωσε: "Δεν μπορώ να παραπονεθώ για την ώρα που τελειώσαμε τον αγώνα, γιατί έχω δυο μέρες για να ξεκουραστώ. Αν είχα μόνο μια, σίγουρα θα ήταν πρόβλημα. Καταλαβαίνω πως η τηλεόραση δίνει τα λεφτά και αποφασίζει να ξεκινάμε στις 9 το βράδυ, στο χώμα σε αγώνα best-of-five, οπότε αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί."

Τέλος, ο Rafa μίλησε και για την μεγάλη στήριξη που είχε από το κοινό, αλλά και για το τέλος της καριέρας του, που δεν δίστασε να πει ότι μπορεί και να είναι πολύ κοντά, αν δεν βρεθεί κάποια λύση με το πόδι του: "Το κοινό είναι εκπληκτικό από την αρχή του τουρνουά. Πιθανότατα γνωρίζουν πως μπορεί να μη με βλέπουν εδώ για πολλές φορές ακόμα. Εδώ είναι το πιο σημαντικό μέρος στην τενιστική μου καριέρα και νιώθω τέτοια υποστήριξη από το κοινό που δεν μπορώ να το ευχαριστήσω αρκετά.

Κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο σε κάθε αγώνα που δίνω, αλλά δεν ξέρουμε πότε μπορεί να συμβεί. Τώρα έχω αυτό το θέμα με το πόδι μου και αν δεν βρούμε κάποια λύση, σίγουρα θα είναι δύσκολο να συνεχίσω. Αυτό είναι όλο. Απολαμβάνω κάθε στιγμή που αγωνίζομαι στο tour, χωρίς να σκέφτομαι το μέλλον. Θα συνεχίσω να το κάνω και θα προσπαθήσω να βρω μια λύση για το πόδι μου, αλλά για την ώρα δεν τα έχουμε καταφέρει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots