Nadal: "Ο Toni θέλει το καλύτερο για μένα και εγώ γι' αυτόν"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 11:17

Ο Rafael Nadal μίλησε για την αυριανή του αναμέτρηση με τον Felix Auger-Aliassime, ο οποίος συνεργάζεται με τον θείο του, Toni Nadal.

"Καταλαβαίνω πως πρέπει να το ρωτήσετε αυτό, αλλά για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα. Είναι θείος μου και δεν θέλει να χάσω. Είναι όμως και επαγγελματίας και προπονεί έναν άλλον παίκτη. Ξέρω όμως ότι θέλει το καλύτερο για μένα και δεν έχω πρόβλημα που δουλεύει με τον Felix. Είμαστε οικογένεια, πάντα θα είμαστε μαζί και θέλω και γω το καλύτερο για εκείνον", είπε ο Rafa, αναφερόμενος στον πρώτο του και μακροβιότερο προπονητή του, αλλά και θείο του, Toni Nadal.

Ο Toni από την περσινή σεζόν συνεργάζεται με τον Auger-Aliassime, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Rafa την Κυριακή. ο Toni αποκάλυψε χθες πως δεν θα κάτσει στο box του Felix, ούτε του Rafa. Θα ψάξει για ένα κανονικό εισιτήριο και αν δεν βρει θα δει τον αγώνα από την τηλεόραση.

Όσο για τον Auger-Aliassime, o Rafa είπε: "Είναι ένας από τους παίκτες με την καλύτερη φυσική κατάσταση στο tour, είναι ταπεινός και δουλεύει σκληρά. Είναι επίσης καλό παιδί και του εύχομαι τα καλύτερα, εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής (γέλια).

Ένας αγώνας με έναν παίκτη αυτού του επιπέδου είναι ό,τι πρέπει για να δω που βρίσκομαι. Είναι 4ος στο Race και βρίσκεται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, οπότε σίγουρα θα πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου. Αύριο θα δουλέψω σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση και ελπίζω να καταφέρω να το κάνω."

Ο Nadal ρωτήθηκε ακόμα για τα social media και όλη αυτή την τοξικότητα που υπάρχει από τους χρήστες: "Είμαι από μια γενιά που δεν είναι τόσο συνδεδεμένη με τα social media. Η αλήθεια είναι ότι ανεβάζω μερικά πράγματα κάποιες φορές, αλλά ποτέ δεν ασχολούμαι πολύ. Δεν διαβάζω ούτε τα αρνητικά, αλλά ούτε και τα θετικά σχόλια. Χρειάζεται ένας έλεγχος, γιατί αυτή η ανωνυμία δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπει να λες πράγματα που μπορούν να πληγώσουν τους άλλους. Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει και η ελευθερία του λόγου. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πολύ λάθος ότι κάποιοι παίκτες δέχονται προσβολές μετά από κάποια αποτελέσματά τους και είναι κρίμα να βλέπουμε τέτοια πράγματα."

Τέλος, ο Nadal σχολίασε το γεγονός πως δεν του αρέσει να αγωνίζεται νύχτα στο Παρίσι, χωρίς ωστόσο να τα βάζει με τους διοργανωτές, που όπως σημείωσε, πιστεύει ότι κάνουν καλή δουλειά: "Δεν μου αρέσει να παίζω τη νύχτα στο χώμα, πάντα ήμουν ξεκάθαρος μ' αυτό. Η υγρασία είναι πολύ υψηλή και η αναπήδηση της μπάλας αλλάζει πολύ. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές και μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο, ειδικά αν έχει κρύο. Κάνει μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι μου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η δουλειά που έχουν κάνει οι διοργανωτές για να αναβαθμίσουν αυτό το τουρνουά είναι φοβερή. Το νέο Philippe Chatrier είναι ένα φανταστικό γήπεδο και το ίδιο ισχύει και για το καινούργιο court. Πρέπει να συνεχίσουν έτσι και είμαι χαρούμενος να βλέπω το τουρνουά να βελτιώνεται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots