Νέα "Βασίλισσα" στο Παρίσι η Krejcikova! (vid)

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Corrine Dubreuil / FFT
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 18:09

H Barbora Krejcikova κέρδισε την Anastasia Pavlyuchenkova με 2-1 σετ στον τελικό του Roland Garros και ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος!

Μπαίνοντας στο Roland Garros πριν από δυο εβδομάδες, παρά την καλή της αγωνιστική κατάσταση, πιθανότατα ούτε η ίδια η Barbora Krejcikova δε υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Είναι μια παίκτρια που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της παλεύοντας να αναρριχηθεί στην κατάταξη μέσα από το Circuit της ITF και στο περσινό Roland Garros, μετά την εξάμηνη αναστολή του tour, έκανε το πρώτο μεγάλο τουρνουά της καριέρας της, φτάνοντας μέχρι τη φάση των "16".

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η 25χρονη Τσέχα έχει 2 τίτλους, τον έναν απ' αυτούς σε Grand Slam, ενώ θα βρεθεί στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης! Πριν το τουρνουά ήταν στο Νο.33, πριν από 2 μήνες εκτός του Top 50 και πέρσι τέτοια εποχή εκτός Top 100!

Στον σημερινό τελικό, η Krejcikova ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουμε δει γενικά στην ιστορία της open era, κερδίζοντας την Anastasia Pavlyuchenkova με 6-1, 2-6, 6-4.

Η Pavlyuchenkova άνοιξε με break τον τελικό, όμως η Krejcikova κυριάρχησε τα επόμενα λεπτά, πήρε 6 games στη σειρά και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-1. Η Ρωσίδα παρόλα αυτά πέρασε στην αντεπίθεση, άρχισε να βρίσκει τα επιθετικά της χτυπήματα και ήταν καλύτερη στο 2ο σετ, το οποίο πήρε με 6-2.

Λίγο πριν κλείσει το σετ, η Pavlyuchenkova χρειάστηκε ιατρικό τάιμ άουτ, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις ψηλά στο αριστερό της πόδι, το οποίο και έδεσε. Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της για το 6-2 και ήταν ανταγωνιστική και στο 3ο σετ, ωστόσο υπήρχε τραυματισμός και ήταν φανερό πως δεν ήταν σε θέση να τα δώσει όλα.

H Krejcikova, που είναι μια εξαιρετική παίκτρια τακτικά, παρόλο που δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις σε 2ο και 3ο σετ, το εκμεταλλεύτηκε αυτό και κατάφερε να επικρατήσει της Pavlyuchenkova. Αν και βρέθηκε πίσω με 2-3, η Τσέχα πήρε 8 πόντους στη σειρά και προηγήθηκε με break στο 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 5-3.

Φάνηκε να έχει μια νευρικότητά όσο πλησίαζε στη γραμμή του τερματισμού, αφού έχασε διπλό championship point στο επόμενο game και η Pavlyuchenkova μείωσε σε 5-4. Επιπλέον, η Krejcikova προηγήθηκε με 40-15 και στο σερβίς της στη συνέχιεα και έκανε διπλό λάθος στο 3ο της championship point. Το 4ο ωστόσο ήταν το καθοριστικό, αφού η Pavlyuchenkova επέστρεψε την μπάλα λίγο πίσω από την baseline και η Krejcikova πανηγύρισε το απίστευτο επίτευγμά της ελαφρώς, σα να μην είχε συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη για την Krejcikova, που διανύει μια φανταστική χρονιά και πριν πάει στο Παρίσι είχε κατακτήσει και το 250άρι του Στρασβούργου. Αυτός μάλιστα ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας της. 

Το υπέροχο ταξίδι της Krejcikova δεν έχει ολοκληρωθεί μάλιστα ακόμα! Η Τσέχα, που έγινε η 6η συνεχόμενη νέα πρωταθλήτρια στο Roland Garros, θα αγωνιστεί και στον αυριανό τελικό του διπλού, όπου μαζί με την Katerina Siniakova θα αντμιετωπίσουν τις Bethanie Mattek Sands και Iga Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots