Κυριαρχικό τένις και 4άδα για σούπερ Στέφανο! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Nicolas Gouhier/FFT
tennisnews team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 0:29

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε σπουδαίο τένις απέναντι στον Daniil Medvedev, τον "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ και θα είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros!

Για 2η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ αυτό θα είναι και το τρίτο διαδοχικό Grand Slam στο tour που μπαίνει στην τελική 4άδα, αφού θυμίζουμε πως ήταν ημιφιναλίστ και στο Australian Open φέτος, ενώ το Roland Garros ήταν το τελευταίο Slam που έγινε το 2020.

Ο Στέφανος έπαιξε κυριαρχικό τένις και κατάφερε να επικρατήσει στα κρίσιμα σημεία ακόμα και όταν ο Medvedev ανέβασε την απόδοσή του, για να αποκλείσει το Νο.2 του ταμπλό με 6-3, 7-6 (3), 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού στο Court Philippe Chatrier.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το τέλειο ξεκίνημα στον προημιτελικό του Roland Garros, "έσπασε" το σερβίς του Medvedev στο 4ο μόλις game και πέρασε μπροστά με 3-1. Ένα εξαιρετικό 1ο σετ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που στο σερβίς του έχασε μόλις 4 πόντους και χρειάστηκε μόνο μισή ώρα, για να φτάσει σε αυτό το 6-3.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 2ο σετ και προηγήθηκε με break στο 3-1, ο Medvedev όμως κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games, ανεβάζοντας το επίπεδό του κατακόρυφα σε εκείνο το σημείο. Πήρε το προβάδισμα με 4-3 ο Medvedev και λίγο αργότερα είχε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει αυτό το σετ, όταν είχε διπλό set point στο σερβίς του Στέφανου στο 4-5, 15-40.

Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του με 4 διαδοχικούς πόντους σε αυτό το κομβικό σημείο και ισοφάρισε σε 5-5. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα love service game έπειτα, κι έτσι το 2ο σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν εκπληκτικός tie-break και επιβλήθηκε με 7-3.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο ξεκίνημα του 3ου σετ, από ένα σε 1ο και 3ο game, για να κάνει το υπέρ του 1-0 και 2-1 αντίστοιχα. Ακολούθησαν 2 χαμένες ευκαιρίες του Τσιτσιπά για το 3-1, αλλά ήταν η σειρά του Medvedev να σβήσει break points και να κρατήσει το σερβίς του για το 2-2.

Στο 5ο game τελικά το break ήρθε για το Νο.2 του ταμπλό, που στην 3η του ευκαιρία στο game και στην 5η του συνολικά στο σετ, έκανε το break που για πρώτη φορά σε ένα σετ του χάρισε το προβάδισμα με 3-2.

Ο Medvedev δεν εκμεταλλεύτηκε ωστόσο για αρκετή ώρα το break και έκανε ένα άσχημο game από τη γραμμή του σερβίς. Ήταν και εκεί ο πολύ σταθερός Στέφανος για να το αξιοποιήσει και να κάνει break με love, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Με ένα νέο break και μάλιστα από το πουθενά, αφού ήταν πίσω με 40-0, έκανε ο Στέφανος στο 12ο game, χάρη στο οποίο "σφράγισε" την κατάκτηση του 3ου σετ με 7-5 και τη θριαμβευτική straight sets νίκη απέναντι σε έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους που είχε ποτέ.

Ήταν η 2η νίκη για τον Στέφανο με αντίπαλο τον Medvedev, σε 8 αναμετρήσεις (2-6). Στη φετινή σεζόν έφτασε τις 38 νίκες (38-8), διευρύνοντας κι άλλο το προβάδισμά του αφού δεύτερος στη σχετική λίστα παραμένει ο Andrey Rublev, που έχει 29 (29-9).

Στον δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Roland Garros και 4ο συνολικά σε ένα Slam, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, τον οποίο έχει κερδίσει 5 φορές σε 7 αναμετρήσεις (5-2). Θα είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος θα μπει σε έναν ημιτελικό σε Slam ως φαβορί και φυσικά θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε έναν Grand Slam τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots