Εγκατέλειψε ο Musetti, στα προημιτελικά ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 18:00

O Novak Djokovic ετοιμαζόταν για ένα πολύ εντυπωσιακό comeback, κερδίζοντας τα 16 από τα 17 τελευταία games της αναμέτρησης απέναντι στον Lorenzo Musetti, που κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, αλλά εγκατέλειψε με τραυματισμό στα μέσα του 5ου σετ.

Ο Lorenzo Musetti κατάφερε να βάλει σε δύσκολη θέση τον Novak Djokovic έστω και προσωρινά, κάνοντας δυο εξαιρετικά σετ, τα οποία κέρδισε σε tie-break. Όμως από εκεί και πέρα ο Nole κυριάρχησε κατά κράτος, έκανε μια πολύ εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι και ο Ιταλός, που όσο περνούσε η ώρα έδειχνε και πιο αποδυναμωμένος, εγκατέλειψε το παιχνίδι όταν ήταν πίσω με 6-7 (7), 6-7 (2), 6-1, 6-0, 4-0

Ο 19χρονος Ιταλός πάντως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις για 2 ώρες και κάτι, όταν κατάφερε να πάρει και αυτό το πολύ μεγάλο προβάδισμα επί του Djokovic. Στο 1ο σετ ανέτρεψε το 1-3 στα games και το 1-4 στο tie-break, για να το κερδίσει με 9-7 στο 3ο του set point.

Στη συνέχεια είχε εκείνος ένα προβάδισμα με break στο 3-1, αλλά ο Djokovic τον ισοφάρισε σε 3-3. Ο Musetti δεν έχασε την ψυχραιμία του, οδήγησε και αυτό το σετ στο tie-break και αυτή τη φορά το κέρδισε ακόμα πιο άνετα, με 7-2.

Ο Djokovic βγήκε για λίγα λεπτά από το γήπεδο παίρνοντας toilet break και όταν επέστρεψε το παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό, με τον Σέρβο να κυριαρχεί κατά κράτος στο γήπεδο και να χάνει μόνο ένα game, στα επόμενα 17!

Κέρδισε το 3ο σετ με 6-1 σε 24 λεπτά, ενώ σε λιγότερα από 20 λεπτά πήρε το 2ο σετ με bagel. O Musetti διέκοψε για λίγο το παιχνίδι παίρνοντας ιατρικό τάιμ άουτ και αποχωρώντας από το γήπεδο, όταν επέστρεψε όμως δεν φαινόταν καθόλου καλύτερα. Ο Djokovic κέρδισε και τα πρώτα 4 games του 5ου σετ, όταν τελικά ο Ιταλός σήκωσε λευκή πετσέτα. 

Για 15η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros o Djokovic και μάλιστα αυτή είναι η 15η πρόκρισή του στα 16 τελευταία χρόνια.

Θα διεκδικήσει την είσοδό του στα ημιτελικά για 11η φορά απέναντι σε έναν άλλον Ιταλό, τον Matteo Berrettini, που θυμίζουμε πως έχει προκριθεί χωρίς αγώνα στα προημιτελικά, μετά την απόσυρση του Roger Federer από το τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots