Μπήκε προημιτελικά σε 53 λεπτά η Gauff! (vid)

 
Cori Gauff
Cori Gauff © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 14:09

Το απίστευτο τουρνουά συνεχίζεται για την Coco Gauff, που κέρδισε μέσα σε 53 λεπτά (!) την Ons Jabeur και στα 17 της χρόνια έγινε η νεότερη παίκτρια που προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στα τελευταία 15 χρόνια!

H Gauff, η οποία διανύει μια φανταστική χωμάτινη σεζόν, συνέτριψε την Jabeur με 6-1, 6-3 σε 53 μόλις λεπτά, για να προκριθεί στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Στην ηλικία των 17 ετών και 86 ημερών, η ταλαντούχα Αμερικανίδα τενίστρια έγινε η νεότερη παίκτρια που μπήκε στα προημιτελικά ενός Grand Slam στα τελευταία 15 χρόνια, από το Roland Garros του 2006, όταν το είχε κάνει η Nicole Vaidisova, σε ηλικία 17 ετών και 44 ημερών.

Η Gauff είχε 15 winners και μόνο 9 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ είχε μια εκπληκτική μέρα από τη γραμμή του σερβίς και δεν επέτρεψε στην Jabeur να φτάσει σε break point. Η ίδια εκμεταλλεύτηκε τα 4 από τα 11 break points που είχε στον αγώνα, για να φτάσει σ' αυτή την εμφατική νίκη.

Μέχρι τώρα δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ στο τουρνουά η Gauff, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο χώμα μερικές ημέρες πριν πάει στο Παρίσι, στην Πάρμα της Ιταλίας. Πλέον μετράει 9 διαδοχικές νίκες στο tour και 13 νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια της, αφού πριν την Πάρμα είχε φτάσει και μέχρι τα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στην ονειρική της πορεία στο Παρίσι, αντιμετωπίζοντας την Barbora Krejcikova στα προημιτελικά.

Η 25χρονη Τσέχα, η οποία κάνει αναμφίβολα την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, προκρίθηκε επίσης με εμφατικό τρόπο στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam, καθώς επιβλήθηκε λίγο νωρίτερα της Sloane Stephens με 6-2, 6-0, σε 67 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots