Η έκπληξη του Τσιτσιπά για Federer και τα μαθήματα από τη Σάκκαρη (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 21:29

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Roger Federer απέσυρε τη συμμετοχή του από το Roland Garros, ενώ μίλησε και για τη Μαρία Σάκκαρη, λέγοντας πως έχει μάθει πολλά από εκείνη.

"Μαθαίνω από εσάς τα νέα, ουάου. Δεν ξέρω τι είχε. Δεν ξέρω αν πρόκειται για τραυματισμό", είπε ο Τσιτσιπάς όταν ρωτήθηκε για τον Federer, πριν τον διακόψουν στην αίθουσα και τον ενημερώσουν πως το έκανε λόγω κούρασης και όχι τραυματισμού. "Έπαιζε καλά. Είδα κάποια από τα παιχνίδια του, αλλά δεν είδα τόσο πολύ. Νομίζω πως το σώμα του ήταν εκεί και πως μπορούσε να παίξει καλό τένις και να είναι σταθερός. Είμαι έκπληκτος", πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Για τον αγώνα του με τον Carreno Busta, o Στέφανος είπε: "Θυμάμαι να τον αντιμετωπίζω στο παρελθόν και νομίζω κάθε αγώνας που έδωσα εναντίον του ήταν μια διδακτική εμπειρία. Είχα υψηλές προσδοκίες από εκείνον και αυτό είναι καλό. Επίσης είχα πολύ καλό ξεκίνημα και δεν του έδωσα τόσο χώρο. Η εμφάνισή μου ήταν καλή, ήμουν εκεί πνευματικά σε κάθε game, ήμουν συγκεντρωμένος στη διαδικασία και έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Daniil Medvedev, είπε: "Σερβίρει πολύ καλά και το έχει βελτιώσει αυτό μέσα στα χρόνια. Αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω. Παίζω όμως και εγώ πολύ καλά, νιώθω πως δεν χρειάζεται να σκεφτώ ποιον έχω απέναντί μου, απλά πρέπει να κάνω το παιχνίδι μου και να αφήσω τα υπόλοιπα να γίνουν."

Για το αν βοηθάει η σκέψη κατά τη διάρκεια του αγώνα: "Έχω κάνει κάποιους από τους καλύτερους αγώνες μου όταν δεν σκέφτομαι πολύ στο γήπεδο, όταν όλα γίνονται αυτόματα. Τότε η απόδοσή μου είναι στα υψηλότερά της επίπεδα. Οπότε λιγότερη σκέψη, περισσότερες πράξεις."

Για τις απαιτήσεις των Grand Slam τουρνουά: "Νομίζω ότι απλά το συνηθίζεις. Στην αρχή δεν είναι εύκολο να είσαι εκεί στο 100% σου. Ψάχνεις να βρεις τι σου ταιριάζει καλύτερα, την επιφάνεια, τις μπάλες, τα πάντα. Φυσικά βοηθάει και η εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια που έχεις παίξει εκεί. Στα Grand Slams όμως, όλα έχουν να κάνουν με το να δείξεις τη δουλειά που μπορείς να κάνεις ανά δυο μέρες και να την κάνεις καλά. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά, είτε αυτό είναι προπόνηση, είτε είναι αγώνας. Είναι απαιτητικό. Χρειάζεται πολλή προσοχή και πολλή προσπάθεια. Έχω μεγαλώσει όμως με το να αγαπώ αυτή τη διαδικασία και θέλω να την κάνω ξανά και ξανά. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική, αυτό όμως είναι το άθλημα. Αυτό κάνει το άθλημά μας τόσο εντυπωσιακό."

Στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στη Μαρία Σάκκαρη, λέγοντας πως τον έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερος: "Πολλές φορές, αν νιώθω ότι θέλω να μάθω κάτι, να προσθέσω κάτι στο παιχνίδι μου, δεν βλέπω μόνο ανδρικό τένις. Μαθαίνω και από τις γυναίκες στο YouTube και η πρώτη που θέλω να βλέπω είναι η Μαρία. Παίρνω και εγώ παράδειγμα από αυτήν, με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως παίκτης. Νομίζω πως μπορώ να πάρω πολλά και από τις γυναίκες. Ο τρόπος που παλεύει η Μαρία, ο τρόπος που παίζει είναι εκπληκτικός και διαφορετικός από τις περισσότερες τενίστριες.

Είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας της και έχει πολλές πιθανότητες να κάνει απίστευτα πράγματα στο άθλημα. Απλώς δεν έχει έρθει ακόμα αυτή τη στιγμή, είμαι όμως σίγουρος ότι δεν είναι πολύ μακριά. Την αγαπώ πολύ, της συμπαραστέκομαι και θέλω το καλύτερο για εκείνη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots