Βελτιωμένη Serena, πρόκριση για Sabalenka (vids)

 
Serena Williams
Serena Williams © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 - 21:41

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε στον δεύτερο αγώνα της στο φετινό Roland Garros η Serena Williams, η οποία έχασε σετ αλλά κέρδισε στο τρίτο τη Mihaela Buzarnescu. Στον 3ο γύρο προκρίθηκαν και οι Victoria Azarenka και Aryna Sabalenka.

Η Serena Williams επικράτησε της Mihaela Buzarnescu με 6-3, 5-7, 6-1 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες στο Philippe Chatrier.

Μπορεί να έχασε το πρώτο της σετ στο τουρνουά, όμως η 39χρονη Αμερικανίδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας της, στον οποίο είχε κερδίσει μια άλλη Ρουμάνα, την Irina-Camelia Begu, με 7-6 (6), 6-2.

Σήμερα η Serena είχε 26 winners και 27 αβίαστα λάθη, ενώ έσβησε τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε. Επίσης αντέδρασε πάρα πολύ καλά μετά την απώλεια του 2ου σετ, καθώς κέρδισε τα πρώτα 4 games του 3ου σετ, ενώ είχε και ένα break point για το 5-0, που θα την έφερνε πολύ κοντά στο bagel. H Buzarnescu αντιστάθηκε και μείωσε σε 4-1, όμως με νέο break στο 7ο game η Serena "σφράγισε" τη νίκη της.

Στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, όπου θα βρεθεί για 16η φορά στην καριέρα της, η Serena θα αντιμετωπίσει την Danielle Collins, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα νωρίτερα και επιβλήθηκε της Anhelina Kalinina, με 6-0, 6-2.

Στον 3ο γύρο μπήκε και η Aryna Sabalenka, που πέρασε χωρίς απώλειες το δύσκολο εμπόδιο της Aliaksandra Sasnovich, κερδίζοντας την συμπατριώτισσά της με 7-5, 6-3. Επόμενη αντίπαλος για την Sabalenka η Anastasia Pavlyuchenkova, που κέρδισε την Ajla Tomljanovic με 6-2, 6-3.

Μια άλλη Λευκορωσίδα, η Victoria Azarenka, κέρδισε την 18χρονη Clara Tauson με 7-5, 6-3 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Madison Keys, που απέκλεισε μια άλλη ανερχόμενη 18χρονη τενίστρια, τη Leylah Fernandez, με 6-1, 7-5.

Τέλος, τις πολύ καλές εμφανίσεις της συνεχίζει η Paula Badosa, που συνέτριψε την Danka Kovinic με 6-2, 6-0 και θα παίξει με την Ana Bogdan για μια θέση στη 16άδα, αφού η Ρουμάνα πέρασε με walkover τη Naomi Osaka που αποσύρθηκε. Πολύ καλό παιχνίδι και για την Daria Kasatkina, που απέκλεισε τη Νο.10 στο ταμπλό Belinda Bencic, με 6-2, 6-2, και θα παίξει με τη φορμαρισμένη Sorana Cirstea στον 3ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots